30. marec je od roku 1933 aj Dňom lekárov.

Práve v tento deň nitrianska automobilka Jaguar Land Rover odovzdala zdravotníkom vo Fakultnej Nemocnici Nitra a špecializovanej nemocnici sv. Svorada Zobor, ktorá sa zameriava na respiračné ochorenia, balíky s ochrannými zdravotnými pomôckami. Obsahovali respirátory, špeciálne respirátory s plexisklom a viac ako 500 ochranných overalov.

Jaguar Land Rover Slovakia od 20. marca v rámci proaktívnych opatrení pre zamedzenie šírenia nového koronavírusu obmedzil výrobu vo svojom nitrianskom závode a zaviedol prácu z domu tam, kde je to možné. V závode aktuálne prebiehajú nevyhnutné dokončovacie práce súvisiace s novým modelom Land Rover Defender a pracujú v ňom zamestnanci, ktorí vykonávajú nevyhnutné prevádzkové činnosti. Všetci pracujúci v závode dostávajú dve ochranné rúška na každý deň, pri vstupe je už od minulého týždňa zabezpečené meranie telesnej teploty a v celom areáli sú zabezpečené dôkladné hygienické opatrenia, vrátane silnej osvetovej kampane.

„Po komunikácii so zástupcami Špecializovanej nemocnici sv. Svorada sme ihneď spravili sumarizáciu dostupných ochranných pomôcok, ktorých je aktuálne v zdravotníctve nedostatok. Dnes sme taktiež vyzvali našich zamestnancov, ktorí sú aktuálne doma, alebo pracujú z domu, aby, ak im to ich zdravotný stav dovolí, pomohli pri darovaní krvi,“ hovorí Miroslava Remenárová, manažérka firemných vzťahov Jaguar Land Rover Slovakia. „Preto sme ich dnes odovzdali ako dar Fakultnej nemocnici Nitra a Špecializovanej nemocnici sv. Svorada Zobor, ktorá deklarovala ich nedostatok.“