Nitra prijíma ďalšie opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu. Doteraz platné opatrenia nájdete v tomto článku

Mestský úrad bude od 13. marca až do odvolania zatvorený. Rušia sa svadby, obmedzenia platia aj pre pohreby.

Po tom, čo mesto v súvislosti s epidémiou koronavírusu rozhodlo o dočasnom zavretí všetkých mestských škôl, škôlok a detských jaslí, prijíma samospráva aj ďalšie nevyhnutné opatrenia na ochranu obyvateľov. Opatrenia mesta Nitra:

? Zatvárame mestský úrad, vrátane podateľne, pokladne a klientskeho centra. Zamestnanci však budú v práci, zastihnete ich na telefónnych kontaktoch a mailoch ako v bežné pracovné dni.
? Do priestorov úradu pustíme klientov len kvôli zákonným dôvodom a aj to len po telefonickej konzultácii. Tlačivá môžu odovzdávať do špeciálne zriadenej schránky.
? Od budúceho týždňa rušíme aj všetky svadby na MsÚ.
? Pohrebné obrady v obradných miestnostiach budú obmedzené na maximálne 15 ľudí. Vonku počet smútočných hostí obmedziť nedokážeme.
? Turistické informačné centrum je k dispozícii na obvyklých telefonických kontaktoch a mailoch.


Do platnosti vstupujú opatrenia od zajtra a platné sú až do odvolania.


Opatrenia prijímame aj v hromadnej doprave.

V súvislosti s mimoriadnou situáciou na území Slovenskej republiky, na základe skúseností z iných porovnateľných dopravných prevádzok pristupujeme od piatku 13. marca 2020 k nasledujúcim preventívnym opatreniam, ktorých cieľom je spomaliť šírenie koronavírusu:

? Vodiči autobusov zastavia na každej zastávke automaticky, cestujúci dočasne nemusia pre signalizáciu výstupu stláčať tlačidlo.
? Vodiči autobusov otvoria dvere na každej zastávke automaticky, cestujúci dočasne nemusia na otvorenie dverí stláčať tlačidlo.
? Po každom príchode autobusu na konečnú zastávku, ak to čas medzi spojmi dovolí, vodiči autobusov dôkladne vyvetrajú vozidlo otvorením všetkých dverí minimálne na 3 minúty.
? Na úrovni prednej nápravy bude páskou znemožnený prístup cestujúcich do prednej časti vozidla. Nástup a výstup z vozidla prednými dverami nebude možný.
? Pozastavuje sa predaj cestovných lístkov vodičmi autobusu. Cestujúcim sa odporúča využívať platbu čipovou kartou alebo si zakúpiť SMS lístok.
? V celej sieti MHD Nitra sa do odvolania počas pracovných dní zavádza premávka podľa prázdninových cestovných poriadkov (stredný stĺpec na výveske).


Za všetky komplikácie spôsobené týmito obmedzeniami sa vopred veľmi ospravedlňujeme. Sme však všetci na jednej lodi a momentálne ide o zdravie a životy nás všetkých.

Všetky podstatné informácie postupne pridáva mesto Nitra na web mesta http://www.nitra.sk do sekcie „koronavírus“. Nájdete tu aj kontakty na všetky odbory mestského úradu.