Róbert Fico pred voľbami 25. 2. 2016 v živom TV prenose vyhlásil, že štát moje pozemky nepotrebuje, môžem si realizovať svoje zámery a nikto mi v tom brániť nebude. Výsledok? V Nitre na Zobore som bol znárodnený a násilne mi zobrali viac ako 36 000 m2 stavebných pozemkov v súvislosti s automobilkou Jaguar Land Rover.

Dnes (25.2.2020) sú to presne štyri roky, kedy sa v súvislosti s investíciou automobilky Jaguar Land Rover v Priemyselnom parku v Nitre uskutočnila tlačová beseda vysielaná v priamom prenose na TA3 a ktorej sa zúčastnili vrcholní predstavitelia štátu ako vtedajší splnomocnenec vlády pre strategické parky Viktor Stromček, ktorý bol zároveň štátnym tajomníkom Ministerstva dopravy a predsedom dozornej rady MH Invest s.r.o.; vtedajší primátor mesta Nitra Jozef Dvonč a viceprimátor mesta Nitra Martin Nemky a hlavne aj vtedajší predseda vlády Róbert Fico ktorý vyhlásil, že štát moje pozemky nepotrebuje a že si môžem realizovať svoje zámery a nikto mi v tom brániť nebude. Pre mňa bolo toto vyhlásenie – verejný prísľub najvyššieho predstaviteľa výkonnej moci na Slovensku, premiéra Róberta Fica plne akceptovateľné, nakoľko ma ubezpečil, ako aj všetkých občanov SR, že moje pozemky štát nepotrebuje a podľa toho som sa aj v zámeroch s mojimi pozemkami zariadil.

Následne som prekvapujúco a šokujúco doslova znárodnený, a navyše do vyvlastňovacích konaní sa použili podvodné znalecké posudky znaleckej organizácie ÚEOS Komercia a.s., ktorá bola objednaná vyvlastniteľom spoločnosťou MH Invest s.r.o....

Je pre mňa až zarážajúce, že vzhľadom na medzinárodné právo a tiež zakotvené práva občanov a samozrejme aj vlastníkov v Ústave SR, a to hlavne v časti právnych istôt (legitímnych očakávaní), je vôbec možné, aby takýto stav v právnom štáte nastal, teda že predseda vlády vtedy Róbert Fico smeruje konkrétne vyhlásenie konkrétnemu občanovi v tomto prípade mne a garantuje, že štát (moje) pozemky nepotrebuje a môžem si realizovať svoje zámery a nikto mi v tom brániť nebude a následne ma doslova arogantne, nezákonne a násilne znárodnia.

Voči tejto arogancii moci sa doteraz musím brániť v súdnych procesoch údajne na nezávislých a nestranných súdoch Slovenskej republiky...

Ako ste to mysleli a myslíte Róbert Fico s právnym štátom na Slovensku, s právnymi istotami a legitímnymi očakávaniami?

Roman Cerulík