Obľúbená sezónna linka mestskej hromadnej dopravy v Nitre – cyklobus – začne svoju ôsmu sezónu už v piatok 30. marca. Aj v tomto roku ponúkne rýchle spojenie Klokočiny a Chrenovej s Mestským parkom či turisticky najnavštevovanejšou časťou Zobora. Návštevníkom a obyvateľom Nitry bude cyklobus k dispozícii až do nedele 21. októbra 2018. Cena cestovného lístka v cyklobuse je rovnaká ako na štandardnej linke MHD, preprava bicykla je zdarma.

Trasa linky cyklobusu sa oproti minulému roku mierne zmení: "Medzi zastávkami Andreja Hlinku, Centro a Mestský park bude trasa obojsmerne vedená cez zastávku Predmostie na Mostnej ulici. Cyklobus zároveň nebude zastavovať na zastávke Divadlo Andreja Bagara a Predmostie (na Wilsonovom nábreží)," povedal Vladimír Šimko, koordinátor dopravy MHD Nitra.

Cyklobus v Nitre prvýkrát premával v roku 2011. Odvtedy premáva počas cyklistickej sezóny cez víkendy a štátne sviatky. Na populárnej sezónnej linke je cyklistom k dispozícii špeciálne upravený autobus. Interiér cyklobusu je rozdelený na sedaciu časť pre cestujúcich a priestor na prepravu bicyklov. Cestujúcim je k dispozícii 16 miest na sedenie a 10 miest na státie. V cyklobuse je možné prepraviť maximálne 25 bicyklov.

Cyklobus Nitra 2018



Zdroj: Arriva Nitra