Už onedlho budú môcť Nitrania bezplatne surfovať aj v autobusoch MHD. Bezplatnú Wi-Fi sieť v Nitre testuje spoločnosť See&Go v spolupráci s Orange Slovensko a.s. Momentálne prebieha testovacia prevádzka na 3 autobusoch, v pláne je dokopy 15 autobusov. Termín spustenia ostrej prevádzky nám zatiaľ v spoločnosti See&Go povedať nevedeli.

Využíva sa technológia GSM signálu, a dosahovaná rýchlosť v priebehu testu bola cez 1Mbit/s. Pri spustení sa neplánujú žiadne obmedzenia služby, po 2 mesiacoch ostrej prevádzky sa rozhodne, či sa začnú blokovať niektoré služby (napríklad sťahovanie filmov, hudby a podobne). Po spustení služby wifi je technicky možné vytvoriť info-portál s online správami z mesta, dopravného podniku (napríklad výnimočné správy, info pre cestujúcich a podobne). Toto bude druhá fáza celého projektu.

Projekt bezplatnej Wi-Fi bol spustený v Bratislave dňa 21.12.2012. Služba je dostupná v 50 autobusoch. Ďalej nasledujú mestá Košice (do konca februára 20 autobusov), Poprad (do konca februára 4 autobusy), Nitra (prebieha testovacia prevádzka na 3 autobusoch, v pláne je 15 autobusov), Prešov, Banská Bystrica (prebiehajú rokovania).

Okrem Wi-Fi bude v autobusoch prebiehať aj vysielanie SEE&GO pomocou TV obrazoviek. Základ vysielania tvoria profesionálne dokumentárne filmy z celého sveta, simultánne dabované, predovšetkým z oblasti ochrany životného prostredia, fauny a flóry, vedy i výskumu, zavádzania nových, progresívnych technológií. Ďalším obsahom vysielania sú filmy z našej vlastnej produkcie a to: o dianí v meste, varení, podpora športu, adopcia psíkov, propagácia cestovného ruchu a obcí, extrémna bezpečnosť a iné. Pozrieť si ich viete na stránke www.seeandgo.sk v sekcií NAŠE FILMY. V spodnej časti obrazovky je textové spravodajstvo, z ktorého sa cestujúci dozvedajú informácie a správy zo sveta, domova, kultúry a športu.

TV obrazovka - skúšobné vysielanie SEE&GO v Nitrianskej MHD

MHD Nitra See&Go


Televízia v MHD (SEE and GO) - Bratislava spoj č. 178




Zdroj: www.seeandgo.sk