Láska, samota, svetlo, krása... Richard Müller na novom albume s poetickým názvom Čierna labuť biela vrana opisuje veľké spektrum citov a očarenia svetom. Je na ňom 13 piesní, ktoré predstavujú hudobnú legendu v jej celom speváckom rozsahu. Od pomalých a hlbokých tónov cez orchestrálne aranžmány až po ľahkú dynamickú polohu, ako napríklad v skladbe „Zmeškaný hovor“. Započúvajte sa do hudobných noviniek Richarda Müllera, ale aj jeho starých známych hitov naživo 11. decembra na koncerte v nitrianskom PKO.

Na Pohrebe Lásky, Som Celý Bez Teba, Davová Samota, Pravda Občas Klame, či Bohyne Bývali Blond. Takéto poetické názvy majú pesničky na novom albume Richarda Müllera Čierna Labuť Biela Vrana. Spolupracoval na ňom s osvedčenou dvojicou Ondřej Gregor Brzobohatý – Peter Uličný. Zvuk do dokonalej podoby dotvoril producent Jan P. Muchow.

„Jan je producentom svetového kalibru a vďaka nemu, a samozrejme aj autorskej dvojici Uličný-Brzobohatý, je album taký aký je. Podľa mňa je to jeden z mojich najlepších albumov. Tvorbu som si veľmi užíval, ja naozaj milujem, keď sme zavretí v štúdiu a vzniká niečo nové, krásne,“ uviedol Richard Müller.

Na albume je 13 piesní, ktoré predstavujú Richarda Müllera v jeho celom speváckom spektre. Od pomalých a hlbokých tónov cez orchestrálne aranžmány až po ľahkú dynamickú polohu, ako napríklad v skladbe „Zmeškaný hovor“. Mnohé majú poetické názvy, ktoré korešpondujú s poetickými textami z pera Petra Uličného, s ktorým Richard spolupracuje rád a dlhodobo. Naopak, s Janom P. Muchowom to bola prvá spolupráca.

Ochutnávku z nového albumu v live verzii si Richardovi fanúšikovia budú môcť vypočuť na jeho jesennom turné, ktoré sa začína už 18. novembra. V rámci neho sa spevák so svojou kapelou predstaví aj v Nitre a to 11. decembra o 19-tej hodine v PKO.

Okrem nových skladieb na koncerte odznejú aj známe hity z legendárnych albumov 33, Nočná Optika, Richard Müller a hosté, Neuč vtáka lietať, Koniec sveta a ďalších. To všetko v špeciálne zostavenom programe pre interiérové koncerty predvianočného obdobia.
Vstupenky na koncert je možné zakúpiť si v sieti predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/richard-muller-22-tour-nitra-2022-12-11/

Richard Müller