Putovná výstava Milan Rastislav Štefánik - Stopy života zavíta aj do Nitry. Otvorenie výstavy bude vo vstupnej hale Mestského úradu v Nitre o 14:00 hod. vo štvrtok, 22.07. 2021. Výstava bude umiestnená na Mestskom úrade do 31. augusta 2021. Potom bude putovať do konca novembra v dvojtýždňových intervaloch po nitrianskych stredných a základných školách.

Výstava sa organizuje v spolupráci s Mestským úradom v Nitre.

Autorkou výstavy je PhDr. Ružena Kormošová,PhD.
Odborný konzultant: PhDr. Pavol Kanis, PhD.

Cieľom výstavy je poukázať na rôzne oblasti života a činnosti generála PhDr. Milana Rastislava Štefánika, ktorý v roku 2019 získal titul „Najväčší Slovák“.

Výstava bude otvorená za prítomnosti majora generála v.v. Petra Novotňáka, predsedu Spoločnosti M. R. Štefánika, Márie Gallovej, podpredsedníčky Spoločnosti M .R. Štefánika a Čestného predsedu Spoločnosti M.R. Štefánika Ing. Jána Tataru, predstaviteľov mesta Nitra ako aj zástupcov klubu Spoločnosti M.R. Štefánika v Nitre.

Krátky komentár Nitralive: okrem známej ulice pomenovanej po Štefánikovi máme v Nitre aj sochu Štefánika a to na letisku v Janíkovciach. Odhalená bola 24. mája 2016 a my sme boli pri tom. Fotografiu nájdete na titulke. Socha je v blízkosti exteriérového múzea - plocha kde sú odstavené vyradené lietadlá.



Zdroj: Nitralive.sk, Mesto Nitra