V piatok 6. októbra ožije centrum nočnej Nitry skvelou hudbou. V piatich obľúbených podnikoch a hudobných kluboch na pešej zóne a Mostnej ulici spolu vystúpi za jeden večer viac ako 20 hudobných skupín a interpretov.

Mestival Nitra 2017

Druhý ročník mestského hudobného festivalu Mestival Nitra sľubuje vďaka svojej multižánrovosti zábavu každému. Tento rok dokonca predstaví vo svojom žánrovom repertoári nejednu novinku.

Po úspechu v minulom roku sa Mestival vracia s jasným cieľom: "Hlavnou myšlienkou Mestivalu je oživiť centrum Nitry a vytvoriť udalosť plnú hudby, energie a dobrej atmosféry. Do programu popri známejších menách vyberáme aj menej známe a začínajúce kapely, ktoré nás svojou hudbou zaujali. Tým chceme podporiť ich talent a zároveň priniesť do Nitry niečo nové a zaujímavé. To najdôležitejšie pre nás však je, aby sa ľudia na Mestivale zabavili, oddýchli si a odniesli si veľa dobrých zážitkov.“ – uviedol zakladateľ a riaditeľ festivalu Jakub Šiller.

Organizátori pri zostavovaní festivalového line-upu nezabúdali na známe porekadlo “sto ľudí, sto chutí.“ Preto namiesto vyčlenenia jedného žánru zvolili žánrovú pestrosť, aby si každý na festivale mohol nájsť to svoje: „Aj keď žánrovo najväčšie zastúpenie má punk a rôzne jeho varianty, festival ponúka aj mnohé ďalšie žánre.“ - dodáva Jakub Šiller. Tohtoročnou veľkou novinkou je piaty festivalový stage, a sním aj zaradenie nových žánrov – hip-hop a rap, ktoré na prvom ročníku Mestivalu zastúpenie nemali.

Návštevníci sa teda môžu tešiť na mená ako Rozpor, The Wilderness, rapovú legendu Boy Wonder, folkové projekty ako Archívny Chlapec band či LOOMA, divokú mestivalovú stálicu Čad, skvelého Tona S, energický elektroswing v podaní White Melon, celtic-punkovú českú kapelu "Cheers!", kvalitné reggae od Konekshan a mnoho ďalších kapiel a hudobníkov.

Cieľom Mestivalu je okrem iného aj dostať ľudí do ulíc a oživiť tým mesto. Preto bude jedna festivalová páska platná v celom areáli festivalu, teda umožní návštevníkom dostať sa na ktorýkoľvek z koncertov vo všetkých podnikoch a počas večera prechádzať z jedného klubu do druhého, podľa ľubovôle. Súčasťou festivalu bude, samozrejme, aj sprievodný program, ktorý bude pre všetkých zadarmo. Návštevníkom ponúkne niekoľko prednášok a diskusií cielených hlavne na mladých ľudí, ale aj pútavé cestovateľské rozprávanie a hudobný kvíz s atraktívnymi cenami.

„Verím, že si ľudia druhý ročník Mestivalu užijú, a že im naň ostane veľa dobrých spomienok. Tešíme sa na vás!“ - zakončil Jakub Šiller.

Mestival Nitra Mestival Nitra



Zdroj: TS Mestival