Trafovegabarter - 16.3.2013 vo Fotogalérii s kaviarňou Trafačka

Fotogaléria Trafačka a nezisková organizácia Zelená Zebra sa spojili, aby pripravili pre všetkých obyvateľov Nitry výnimočný víkendový program. Sobotný večer, 16. marca 2013, bude patriť milovníkom vegetariánskej a vegánskej kuchyne i tým, ktorí sa chcú o nej dozvedieť viac. Návštevníkov čakajú ukážky varenia v podaní dvoch profesionálnych kuchárov, ochutnávka najrozličnejších nemäsových dobrôt, výstava fotografií vega jedál, výborná hudba a ľudia, ktorí radi vymenia svoje nápady a recepty.

Víziou projektu je jednodňové komunitné podujatie, ktoré spája všetkých obyvateľov Nitry, i tých, ktorí k bezmäsitej kuchyni ešte nepričuchli a bojujú s predsudkami. Dostanú možnosť nielen dozvedieť sa o jednotlivých postupoch prípravy viac, ale i ochutnať a priamo sa tak presvedčiť. Zároveň si môžu vymeniť vlastné skúsenosti a poznatky z tejto oblasti medzi sebou a tým dosiahnuť nadväzovanie nových kontaktov a získanie cenných informácií o zdravých alternatívach stravovania. Jedlá budú pripravovať profesionáli z reštaurácie Svetluška a kuchárskeho zástupcu bude mať i Zdravý obchod, ktorý zároveň ponúkne i ochutnávku svojich produktov.

Súčasťou podujatia bude výstava fotografií vega pokrmov mladej fotografky Kristíny Vavrekovej. Nemôžu chýbať chutné recepty, ktoré nám zaslali milovníci vega stravovania, a ktoré si účastník bude môcť vziať domov a inšpirovať sa tak i vo vlastnej kuchyni. Každý návštevník môže priniesť i vlastné vegánske či vegetariánske jedlo a vymeniť ho za špaldový koláč od Zelenej Zebry, mrkvové placky a nátierky, ktoré pripravuje Trafačka, sladký tvarožník od Anky Kacejovej či domácu ovsenú tyčinku od Daniela Sitáša.

Pochutnať si všetci a zadarmo môžu i na lahodných sypaných čajoch od domácej firmy Hanus či bio produktoch Zdravého obchodu. Nebude chýbať dobrá hudba. Výnimočná vegetariánska a vegánska sobota plná dobrého jedla, nových receptov, poznatkov a dobrej hudby sa uskutoční vo Fotogalérii s kaviarňou Trafačka v sobotu 16. marca 2013 o 17tej.


Trafovegabarter plagát

Fotogaléria s kaviarňou Trafačka sa nachádza v budove bývalej transformátorovej stanice, vyhlásenej za technickú kultúrnu pamiatku, v meste Nitra. Okrem výstav fotografií a organizovania fotografických workshopov sa v nej usporadúvajú akcie ako koncerty, čítačky, besedy, semináre, diskusie, filmové projekcie a alternatívne kultúrne podujatia rôzneho typu. Trafačka poskytuje možnosť prezentovať sa nielen profesionálnym umelcom, ale aj mladým kreatívnym ľuďom, ktorí chcú rozvíjať umenie a kultúru inovačným spôsobom. Trafačka predstavuje priestor otvorený všetkým. Viac na http://www.facebook.com/trafacka

Zelená Zebra je nezisková organizácia pôsobiaca v Nitre, ktorej hlavným cieľom je prezentovať neprofesionálne umenie mladých ľudí od 15 do 26 rokov. Okrem pravidelných projektov ROCKSHAPES a FILMONÁDA organizuje čítačky, výstavy, besedy, literárne súťaže a pod.

Mapa - miesto konania




Zdroj: Zelená Zebra