Kupecká ulica Nitra, 14. december 2012, 14:00 - 20:00 hod.

Na Vianočných trhoch na Kupeckej, ktoré organizujú majitelia kamenných obchodov spomínanej uličky v centre mesta, sa pridáva aj nezisková organizácia Zelená Zebra. Už v piatok, 14. decembra, predstaví na pešej zóne 14 nadaných handmade výrobcov. Vianočnú atmosféru na Kupeckej ulici oživia rôznymi umeleckými vecičkami, domácimi zdobenými perníkmi, ručne vyrábanými šperkami či taškami. Trh sa začne o 14:00 poobede a potrvá až do večerných hodín, do 20:00.

Na vianočnom trhu sa vďaka ZZ predstavia rôzni handmade výrobcovia, ako napríklad Lumia a jej pletené veci či iné ručné výrobky. U tniky budete mať možnosť kúpiť si náušnice pod stromček, napríklad svojim kamarátkam, či chlapi svojim priateľkám. Oči si budeme môcť nechať aj na výrobkoch od medúzy, ktorá ponúkne originálne brošne a náušnice. Kreatívny a umelecký svet je blízky aj DajaneRodriguez, ďalšej handmade fanúšičke, ktorá bude ponúkať rovnako originálne výrobky ako je aj jej meno. Dominovať budú šperky, na trhu ich budú predávať i Martina Dubná, Majka Boskáková, Ľuboš Lehocký, Veronika Mlejová. Odznaky, zápisníky či krabičky si môžete kúpiť u Lenky Marekovej či Dášky Vašíčkovej, maľované tričká a tašky u Anky Kacejovej. Katka Billiková prinesie maľované obrázky a Daniel Sitáš kalimby a plstenné výrobky. Na stoloch nájdete i sladké medové perníčky s krásnou výzdobou od Majky Bírovej. Je to však len zlomok toho, čo všetko bude na Vás čakať.

Na Vianočný trh na Kupeckej pozývame všetkých nadšencov ručných výrobkov a prác, i tých, ktorí nevedia odolať sladkým medovníkom, či tých , ktorí chcú obdarovať svojich blízkych niečím jedinečným, ale sami nemajú čas alebo zručnosť na výrobu originálnych vecičiek. Handmade - vianočná atmosféra Vás čaká 14. decembra 2012 (piatok), už od 14:00 poobede na Kupeckej ulici, a s punčom v ruke môžete obzerať a nakupovať jedinečné darčeky až do 20:00 večer. Viac na: FB stránke Vianočné trhy NaKupeckej

Zelená Zebra je občianske združenie pôsobiace v Nitre, ktorého hlavným cieľom je prezentovať neprofesionálne umenie mladých ľudí od 15 do 26 rokov. Okrem pravidelných projektov ako ROCKSHAPES a Filmonáda, organizuje aj výstavy, čítačky, premietania, literárne súťaže.


Vianočné trhy Kupecká ulica Nitra


Zdroj: Zelená Zebra