EXIT Tour prichádza do troch stredných škôl v Nitre od 24. do 28. október 2011

Nitra, 24.-28. október 2011 - EXIT Tour prichádza do troch stredných škôl v Nitre: Stredná odborná škola na Levickej 40, Obchodná akadémia na Bolečkovej 2 a Spojená stredná odborná škola na ulici Slančíkovej 2.

EXIT Tour je týždenná akcia, je to výchovný program pre školy, ktorý zahŕňa mini koncerty americkej rockovej skupiny s názvom DIZMAS a tiež zabezpečuje prednášky od skúsených a profesionálnych lektorov. Tí robia prevenciu v oblastiach ako sú sex, drogy, alkohol alebo hovoria o imidži. Na EXIT Tour je pozvaný aj špeciálny hosť zo Spojených štátov, ktorý prežil holokaust, pán Thomas Graumann.

Cieľom EXIT Tour je pomôcť školám poučiť študentov o problémoch, ktoré sa každodenne dotýkajú generácie tínedžerov. Ako žiť zdravý životný štýl a nachádzať skutočné životné hodnoty.

S programom na školách súvisia aj popoludňajšie podujatia, workshopy, programy, ktoré sú otvorené pre všetkých školákov. Na týchto stretnutiach bude možnosť súťažiť v turnajoch v stolnom futbale/tenise/hokeji, zahrať si biliard, hrať spoločenské hry, zažiť skvelý čas s novými ľuďmi či len tak si pokecať s členmi z americkej kapely. Tieto aktivity budú každý deň od pondelka do štvrtku vo Fóre mladých na ulici Fraňa Mojtu 18 vždy medzi 16:00 a 18:00 hodinou.

EXIT tour

EXIT Tour sa ukončí rockovým koncertom kapely DIZMAS vo štvrtok 27.10. na Cabajskej 10 (v areáli SOŠ Potravinárskej) v budove konzervatória o 18:00 hodine. Koncert je sponzorovaný, vďaka čomu môže mať každý, kto chce prísť, vstup voľný. Rocková kapela DIZMAS pochádza z Lancastru v Kalifornii, USA a koncerty robí už od roku 2003. Nahrali tri CD-čká a vystupovali nielen v Spojených štátoch, ale aj v Európe, s kapelami ako P.O.D., Yellowcard, Switchfoot, Relient K, Anberlin, Foo Fighters, Blindside, Dead Kennedy´s, Pennywise, Flyleaf, Mute Math, Journey, atď.

EXIT Tour sa uskutočnil už v 60 školách a v 33 mestách Českej republiky, v 1 meste na škole v Poľsku a na Slovensku v 8 školách v mestách Košice a Žilina. Tento rok pôjdeme okrem Nitry aj na 3 školy do Prešova. Tour organizuje Tréningové centrum Kompas (ďalej len TCKompas), slovenská kresťanská organizácia, ktorá organizuje tábory, konferecie a tréningy vedúcich pracovníkov s mládežou. TCKompas spolupracuje s Josiah Venture NFPO, americkou kresťanskou organizáciou, ktorá slúži v 11 východoeurópskych krajinách.

Zdroj: Projekt EXIT316, titulná foto Jany Havrila - blog