Hromadné púšťanie lampiónov na Svätoplukovom námestí

Máte fotografie z vypúšťania lampiónov? Pošlite nám ich na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Približne 2500 lampiónov sa predalo v Nitre!!!

Ani Nitrianske Vianočné mestečko sa tento rok neobíde bez predaja lampiónov šťastia. Priamo na námestí bude mať 7.12. nezisková organizácia ŽELAJ SI svoj predajný stánok, v ktorom bude predávať lampióny šťastia. Lampióny sa budú predávať od 10.00 hod rána až do 19.00 hod večera. V prípade priaznivého počasia sa budú o 19.00 hod aj púšťať. Pozývame vás na program, ktorý pre vás zorganizujeme od 17:00 hod do 19.00 hod na pódiu vo Vianočnom mestečku, pri ktorom sa zabavíte a aj dozviete niečo o činnosti ŽELAJ SI.

Púšťanie lampiónov Nitra panorama

Lampióny šťastia k nám prišli ako tradícia z Thajska. Sú to vlastne malé teplovzdušné balóny, ktoré môžu dosiahnuť výšku viac ako kilometer. Keď sa zapáli horák, vznesú sa vzduchom a krásny svetelný efekt je viditeľný až do výšky 500 metrov. Vaše priania na nich napísané (prineste si fixku!) tak poletia až ku hviezdam. Takýto balónik môže letieť až dvadsať minút, potom horák zhasne a lampión klesne na zem. Je vyrobený z materiálu, ktorý neškodí životnému prostrediu a rýchlo sa rozloží. Zostane z neho iba bambusový rám.

Všetky peniaze z predaja lampiónov sa použijú na plnenie snov dlhodobo chorých a zomierajúcich detí. Túto činnosť vykonáva ŽELAJ SI už štyri roky rok a za tento čas stihlo splniť takmer 400 detských snov z celého Slovenska...

Kedy sa vypustia lampióny?

7.12.2010 o 19:00

Kedy a kde si možno zakúpiť lampión?

V čase od 10:00 do 19:00 v jednom zo stánkov na Svätoplukovom námestí v Nitre

Fotogaléria

Video



Zdroj: denlampionovazelani.sk, ilustračná fotografia na titulke www.pluska.sk

Fotografie a video Nitralive.sk