Novozvolený predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík sa bezprostredne po výsledkoch volebnej komisie vyjadril: „Ďakujem za dôveru, budem dobrým županom všetkých ľudí v našom Nitrianskom kraji.“

Branislav Becík sa poďakoval všetkým ľudom, ktorí mu dali hlas v župných voľbách a rozhodli tak o jeho zvolení za predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja: „Všetkým vám ďakujem za každý jeden hlas, ktorý je hlasom energickej zmeny v našom kraji. Ako som vám pred voľbami hovoril, čaká ma kus tvrdej a poctivej práce. Mojou povinnosťou župana je zmeniť stagnujúci kraj k energickému regiónu, v ktorom sa končene začnú riešiť problémy, ktoré nás trápia.“

„Chcem zmeniť aj spoločenskú náladu, pretože hádky a bezvýznamné politikárčenie nám nič pozitívne neprináša. Chcem byť županom, ktorý bude ľudí spájať,“ zároveň poďakoval aj všetkým primátorom, starostom, poslancom, podporovateľom a členom svojho volebného tímu, ktorí mu počas kampane vyjadrili podporu alebo s ním spolupracovali na pláne pre energickú zmenu stagnujúceho Nitrianskeho kraja. „Chcem povedať všetkým ľudom v našom kraji, že pre mňa sa voľby dnešným dňom neskončili, mojou úlohou je pracovať rovnako tvrdo ako počas ôsmich rokov na pozícii starostu obce Dvory nad Žitavou a aj predvolebnej kampane celé štyri roky, ktoré nás čakajú. Môj volebný program nebol o predvolebných sľuboch, na ktoré sa po voľbách zabudne, ale o prioritách, ktoré preberú stagnujúci kraj a ktoré chcem a viem urobiť pre ľudí. Zároveň ďakujem aj strane Hlas, Sme rodina a Národná koalícia za vyjadrenú podporu vo voľbách a verím, že rovnako intenzívne ako sme spolupracovali pred voľbami, budeme spolupracovať aj po ich úspešnom ukončení,“ povedal Branislav Becík po zverejnení výsledkov volieb.

Branislav Becík začne na plnení svojho volebného programu pracovať hneď od prvého dňa. Má záujem sa stretnúť s novozvolenými poslancami a dohodnúť sa na základoch vzájomnej spolupráce. Rovnako má záujem sa stretnúť s odchádzajúcim županom, aby prebehlo štandardné a bezproblémové odovzdanie kompetencií.

„Mojim cieľom je byť dobrým županom všetkých ľudí, ktorí v našom kraji žijú bez ohľadu na to, koho vo voľbách volili. Preto som ochotný rokovať o splnení všetkých programových cieľoch aj neúspešných kandidátov, ak tieto kroky zlepšia život v našom Nitrianskom kraji,“ uzavrel Becík.