Uviedol to na tlačovej besede predseda strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker. Vyzdvihol Kršiakove odborné znalosti, skúsenosti a manažérske schopnosti a zdôraznil, že ich považuje za dôležité vlastnosti pre vedenie krajského mesta.

„Nastáva ťažká doba pre samosprávu a tá samospráva, v ktorej vedení budú schopní manažéri so znalosťami krízového manažmentu, má šancu to prežiť,“ uviedol Drucker.

Igor Kršiak kandiduje ako občiansky kandidát a nie je členom žiadnej politickej strany. Uchádza sa však o podporu čo najširšieho spektra politických strán. Verí, že politické strany presvedčí jeho program pre mesto a schopnosti, ktoré počas rokov pôsobenia v samospráve získal.

Heslom jeho kampane je spájanie – spájanie dobrých ľudí a dobrých myšlienok, ktoré na konci dňa prinesú dobré rozhodnutia pre mesto a jeho obyvateľov.

„Mesto ako Nitra je miestom nielen nezávislých ľudí, ale aj miestom politických názorov. Žijeme tu vedľa seba pravicovo, aj ľavicovo orientovaní, konzervatívne, liberálne, sociálnodemokraticky orientovaní, vedľa seba bývame, vedľa seba sedíme v robote, naše deti sedia vedľa seba v školách, chodíme spolu na športové podujatia. Spájanie politických názorov naprieč spektrom bude slúžiť ľuďom a je zárukou toho, že na konci dňa budú na stole dobré rozhodnutia, ktoré Nitru posunú vpred,“ uviedol Igor Kršiak.

Na podporu ostatné strany vyzval aj Tomáš Drucker: „Verím, že strany, ktoré majú zmysel pre odbornosť a pre profesionalitu sa pridajú k podpore kandidáta Igora Kršiaka.“

Kršiakovi už minulý týždeň vyjadrila podporu strana HLAS-SD.

Strana Dobrá voľba a Umiernení je v súčasnosti mimoparlamentnou stranou. Jej predseda Tomáš Druckek bol v minulosti ministrom zdravotníctva a krátko aj ministrom vnútra.