Fotogaléria - vodíkový vlak v Nitre, 20. máj 2022

Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra Vodíkový vlak, Nitra

_______________________________________________________________________________________________

V piatok 20. mája sa v Nitre zastaví vlak na vodíkový pohon. Organizátorom podujatia je Francúzsko-slovenská obchodná komora.

Nitra, železničná stanica: 20.05.2022 príchod vlaku o 13,22 hod., prezentácia vodíkového vlaku, tlačová konferencia, odchod vlaku o 15,40 hod.

Coradia iLint™ je prvý osobný vlak na svete poháňaný vodíkovým palivovým článkom, ktorý vyrába elektrickú energiu pre trakciu. Tento vlak s nulovými emisiami má veľmi nízku hladinu hluku, pričom výfukové plyny tvorí len para a kondenzovaná voda. Vlak iLint™ je výnimočný predovšetkým vďaka kombinácii rôznych inovatívnych prvkov: čistej premeny energie, flexibilného uskladnenia energie v batériách a inteligentného riadenia trakčného výkonu a dostupnej energie. Je špeciálne navrhnutý pre prevádzku na neelektrifikovaných tratiach a umožňuje čistú a udržateľnú prevádzku vlakov, pričom zabezpečuje vysokú úroveň výkonu.

Účasť na podujatí v Nitre potvrdili: minister hodpodárstva Richard Sulík, ministerka investícií, štátny tajomník Ministerstva dopravy Jaroslav Kmeť, veľvyslanec Francúzskej republiky na Slovensku Pascal Le Deunff a prezident FSOK Miroslav Kot.

V Nitre sa predstaví vlak na vodíkový pohon (20. máj 2022)