Nová signalizácia na priechode pre cyklistov na Triede Andreja Hlinku bola pustená dnes 17. mája. Signalizácia s priechodom pre cyklistov bola postavená ako súčasť cyklotrasy Tr.A.Hlinku - Dlhá ulica.

Krajský dopravný inšpektorát si vyhradil opätovné vypnutie semaforov, a to v prípade vytvárania zápchy alebo iných problémov v doprave. "Je to štandardný postup, my svetelnú signalizáciu po jej spustení neplánujeme vypínať", potvrdil pre náš portál hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Firma Alam (zhotoviteľ signálnych plánov) garantovala, že signálne plány sú urobené tak, že to plynulosť premávky áut neohrozí. "Navyše, bezpečnosť a zdravie najzraniteľnejších účastníkov dopravy – chodcov a cyklistov - je pre nás najdôležitejšia", dodal hovorca.

Svetelná signalizácia pre cyklistov, Tr.A.Hlinku, Nitra Svetelná signalizácia pre cyklistov, Tr.A.Hlinku, Nitra


A čo roky nespustená križovatka pri vjazde na strešnú garáž Centro Nitra?

Pokiaľ ide o Centro Nitra, to nie je spustené z dôvodu, že táto križovatka sa navrhovala kvôli zabezpečeniu dopravnej organizácie v uvedenom území, pričom parkovisko prislúchajúce k Centro Nitra malo mať o niekoľko stoviek miest viac – preto bola svetelná križovatka navrhnutá.

Z hľadiska prítomnosti a najbližšej budúcnosti je to asi nepodstatné, v minulosti však v časoch veľkých výstav na Agrokomplexe vznikali zápchy pri výjazde z parkoviska Centro. Minimálne v takých situáciách by bolo logické svetelnú signalizáciu zapnúť.

Svetelná signalizácia pri Centro Nitra



Zdroj: Nitralive.sk