V pondelok 20. januára sme informovali o spoplatnení parkovania v Mlynoch. Požiadal som Galériu Mlyny o oficiálne stanovisko a zdôvodnenie tejto zmeny.


Vyjadrenie

Dopravná situácia v krajských mestách je každým rokom horšia. Kolóny áut, upchaté cesty, križovatky a nervózni vodiči sa stali dennou realitou. Pomôcť k náprave tohto stavu vie prispieť každý z nás. Prvým krokom je úprava cenníka parkovného od 1.2.2020, ktorého cieľom je odbúrať dlhodobé státie v parkovisku a zvýšiť tak komfort parkovania zákazníkom obchodného centra. „Pre zvýšenie komfortu parkovania našich zákazníkov sa chystáme v nasledovných mesiacoch redizajnovať parkovisko, doplniť dynamickú navigáciu a zvýšiť bezpečnosť vďaka novému kamerovému systému.“ hovorí Petra Pupák Waldnerová, riaditeľka OC Mlyny Nitra.

Symbolických 0,50 EUR bude zákazník platiť počas prvých troch hodín od pondelka do piatku, cez víkendy a sviatky to bude počas prvých šiestich hodín státia; táto suma platí v prvej aj v druhej parkovacej zóne, pričom prvá parkovacia zóna predstavuje podzemnú garáž a parkovací dom okrem strechy a druhá parkovacia zóna je strecha. V prvej parkovacej zóne zákazník počas pracovných dní po troch hodinách a počas víkendov a sviatkov po šiestich hodinách zaplatí za každú ďalšiu hodinu 1,50 EUR. V druhej parkovacej zóne, t. j. na streche, zaplatí zákazník za neprerušené parkovanie 5,00 EUR počas kalendárneho dňa. Vozidlá však budú mať 10 minút na bezplatný prejazd od vjazdu.

„Všetkými týmito opatreniami chceme aj my prispieť k ekologickejšej a zdravšej Nitre. Záleží nám na zdraví a bezpečnosti nielen našich zákazníkov, ale aj všetkých obyvateľov mesta“ uzatvára Petra Pupák Waldnerová, riaditeľka OC Mlyny Nitra.



Zdroj: Nitralive.sk