Jednorazový cestovný lístok v mestskej hromadnej doprave v Nitre, ktorý platí 60 minút, sa dá zakúpiť v hotovosti u vodiča autobusu. Výhodnejšou alternatívou je však čipová karta, na ktorú vložia finančný kredit rodičia, prípadne samotní používatelia. Cestujúci tak nemusia myslieť na hotovosť, zároveň sa nezdržiavajú vydávaním mincí a pritom ešte aj ušetria.

Ak si žiaci zakúpia cestovný lístok z karty, prestúpia do iného spoja a kartu označia do 40 minút od prvého nástupu, automaticky im bude uznaný prestup a z kreditu nebude odpočítaná žiadna suma. Samotná dĺžka cesty v tomto prípade nie je obmedzená.

„Vhodnou voľbou pre rodičov a žiakov sú v rámci mestskej hromadnej dopravy predplatné cestovné lístky. Vďaka nim žiaci môžu absolvovať v rámci predplateného obdobia neobmedzený počet jázd za najvýhodnejšie ceny cestovného. Ich platnosť sa končí uplynutím posledného dňa platnosti cestovného lístka“ uviedol Juraj Kusy, generálny riaditeľ ARRIVA NITRA.

Príklad: Žiak cestuje do školy a späť mestskou hromadnou dopravou v Nitre 21 pracovných dní v mesiaci:

Arriva cestovné


Žiaci cestujú so zľavou aj na linkách prímestskej dopravy

V Nitrianskom kraji v prímestskej doprave ušetria pri použití čipovej karty 0,10 eur. Pri 21 obojsmerných cestách tak žiak používaním karty ušetrí vždy 4,20 eur bez ohľadu na počet kilometrov, ktoré precestuje.

Prostredníctvom čipových kariet ARRIVA Nitra si môžu záujemcovia zároveň požičať aj zdieľané bicykle. „Na odblokovanie bicykla stačí priložiť čipovú kartu na cyklopočítač a zadať PIN, ktorý užívateľ dostal pri registrácii do systému arriva bike. S jedinou kartou si užívateľ môže prenajať bicykel a zároveň cestovať verejnou dopravou v Nitre. Platba za požičanie zdieľaných bicyklov sa realizuje prostredníctvom zadania údajov platobnej prípadne kreditnej karty pri registrácii“ povedala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.


Predĺženie otváracích hodín na predajných miestach Arriva

Vybavenie novej čipovej karty alebo predlžovanie jej platnosti na nový školský rok netreba odkladať na poslednú chvíľu. Začiatkom septembra zaznamenávame na predajných miestach tradične veľký nápor. ARRIVA preto v Nitre predĺžila od 20. augusta otváracie hodiny predajných miest. Predajné miesto Nitra, Tržnica bude v pondelok až piatok otvorené do 19:30. V sobotu bude čas predĺžený do 18:30. Predajné miesto Nitra, AS bude v pondelok až piatok otvorené do 18:30 a po novom bude dostupné aj v nedeľu, takisto do 18:30.

Arriva predajné miesta



Zdroj: Arriva