V piatok 16. decembra vypravia z Prahy do Nitry prvý priamy vlak ARRIVA. Od soboty rána bude vlak premávať aj opačným smerom. Lístky je možné kúpiť už dnes. Základný lístok z Nitry do Prahy stojí 16,67 eur. Cestujúci majú vo vlaku k dispozícii pripojenie na internet, elektrické zásuvky, pitnú vodu zdarma a možnosť zakúpiť si občerstvenie.

„Priame vlakové spojenie z Nitry cez Trenčín až do Prahy ponúkneme cestujúcim ako prví v histórii,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku. Doterajšia prevádzka na trase Trenčín – Praha ukázala, že cestujúci majú o toto spojenie veľký záujem. „Na trenčianskej linke sme ukázali, že vieme cestujúcim ponúknuť pohodlné priame spojenie. Našu ponuku pre cestujúcich rozširujeme o spojenie Nitry s Prahou, pričom doprava našimi vlakmi bude k dispozícii aj cestujúcim v Hlohovci, Leopoldove, Piešťanoch a Novom meste nad Váhom,“ dodal L. Ivan.

Doteraz prevádzkovala ARRIVA jeden víkendový expres na trase Trenčín – Praha a späť. Ten vyrážal v sobotu ráno z Prahy do Trenčína a v nedeľu popoludní späť z Trenčína do Prahy. O linku bol veľký záujem, ARRIVA preto pridáva ďalšie spoje:

• piatok popoludní nový spoj Praha (14:19) – Trenčín (19:43) – Nitra (21:15)
• sobota ráno nový spoj Nitra (6:46) – Trenčín (8:10) – Praha (13:29)
• nedeľa ráno nový spoj Praha (8:19) – Trenčín (13:43)
• nedeľa popoludní existujúci spoj Trenčín (14:18) – Praha (19:32)

Od apríla 2017 budú jazdiť vlaky na linke Praha – Trenčín – Nitra ešte častejšie a v letnej sezóne vypraví ARRIVA medzi Slovenskom a Českom dva spoje každý deň.


Predaj na internete a zľavy pre študentov

Cestujúci si môžu kúpiť cestovné lístky na všetky vlaky v predpredaji na www.arriva-vlaky.cz alebo na palube vlaku od stevarda. Cena je v oboch prípadoch rovnaká. „Cestujúci z Nitry zaplatia za cestovný lístok do Prahy základné cestovné 16,67 eur a z Trenčína 12,97 eur. Malé deti a kočíky vozíme zdarma, deti vo veku od 6 do 15 rokov za polovičnú cenu, študentov s ISIC kartou pri ceste po Slovensku so zľavou 25 percent a držiteľov ZŤP preukazu so zľavou 75 percent,“ doplnil L. Ivan.

Pri nákupe cestovného lístku v e-shope www.arriva-vlaky.cz nie je potrebné doklad tlačiť, stačí ho mať v notebooku, tablete alebo smartphone, prípadne stačí nadiktovať stevardovi transakčný kód. S lístkom zakúpeným na internete získajú cestujúci automaticky aj bezplatnú miestenku. Pri kúpe lístka v e-shope si cestujúci vyberú miesto vo vlaku, ktoré im najviac vyhovuje.

Cenník cestovné lístky Praha - Nitra vlak


Nitra – Trenčín – Praha hl. n.

Tento cestovný poriadok je platný od 11. decembra 2016 do 2. apríla 2017. Od apríla 2017 budú uvedené spoje jazdiť častejšie. Vlak číslo 1040 vyrazí z Nitry prvýkrát v sobotu 17. decembra.

Cestovný poriadok Nitra - Praha vlak


Praha hl. n. – Trenčín – Nitra

Tento cestovný poriadok je platný od 11. decembra 2016 do 2. apríla 2017. Od apríla 2017 budú uvedené spoje jazdiť častejšie. Vlak číslo 1041 vyrazí prvýkrát v nedeľu 18. decembra a vlak 1043 v piatok 16. decembra 2016.

Cestovný poriadok Praha - Nitra vlak


Vlaky ARRIVA

Na všetkých spojoch medzi Nitrou, Trenčínom a Prahou budú jazdiť dieselové vlaky ARRIVA typu 845, ktoré zabezpečujú linku do Trenčína už v súčasnosti. Vo vlaku majú cestujúci k dispozícii pripojenie na internet, elektrické zásuvky, pohodlné široké sedadlá, oddelený tzv. tichý oddiel, špeciálne vyhradené a upravené miesta pre deti, občerstvenie a po novom pribudnú v oddieloch pre cestujúcich tiež LCD obrazovky s aktuálnymi informáciami o jazde vlaku, jeho rýchlosti, ponuke občerstvenia, prípojoch, čase dojazdu do nasledujúcej stanice a ďalšie užitočné informácie. Pre cestujúcich je vo vlaku pripravená pitná voda zdarma.

Praha - Nitra vlak mapa



Fotogaléria

Praha - Nitra vlak Praha - Nitra vlak Praha - Nitra vlak Praha - Nitra vlak


Zdroj: TS