Ulica bude zjednosmernená, opravia sa chodníky a pribudne šikmé parkovanie

Blog o doprave s Andrejom Sitkeyom

Máte otázky k téme doprava? Píšte na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

(Odpovede na otázky uverejníme každý týždeň spolu s novým článkom.)

Okrem Štúrovej ulice sa má od pondelka 8. apríla 2013 začať rekonštrukcia Chalúpkovej ulice v úseku od okružnej križovatky po Wilsonovo nábrežie. V rámci rekonštrukcie cesty budú opravené aj priľahlé chodníky. V čase opravy bude Chalúpkova zjednosmernená v smere od Wilsonovho nábrežia po ul. Českosloslovenskej armády. Po rekonštrukcii má zostať Chalúpkova zjednosmerená trvalo a na jednej strane komunikácie sa umožní šikmé parkovanie vozidiel.

Od 15. apríla začne rekonštrukcia Strmej ulice. Rekonštrukcia je naplánovaná na 2 týždne. V čase rekonštrukcie bude ul. Strmá uzavretá.

Chalupkova ulica je vo veľmi zlom stave, okrem domácich tu parkuje množstvo áut nakoľko je to v centre mesta a je odtiaľ blízko do Mlynov, na tržnicu a podobne. Ulica slúži aj ako parkovisko počas zápasov v športovej hale SPU, veľakrát tu parkujú aj autobusy. Ulica je úzka, na chodníkoch sa parkuje, takže sa v prevažnej miere chodí po ceste, čo nie je bezpečné.


Riešenie Chalupkovej ulice po rekonštrukcii

Chalupkova ulica v Nitre


Rekonštrukcia sa začala podľa plánu 8.4.2013, cesta od Mlynov je uzatvorená

Chalupkova ulica v Nitre

Chalupkova ulica 14. apríl 2013

Chalupkova ulica 8. apríl 2013

Chalupkova ulica pred rekonštrukciou

Video - parkovanie počas športových zápasov na SPU







Zdroj: autor Andrej Sitkey pre Nitralive.sk, foto Nitralive.sk