Pražská ulica v Nitre bola zjednosmernená v úseku od Žilinskej po Piešťanskú ulicu

Andrej Sitkey - blog o doprave

Máte otázky k téme doprava? Píšte na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

(Odpovede na otázky uverejníme každý týždeň spolu s novým článkom.)

V mesiaci november bola zmenená organizácia dopravy na miestnej komunikácii Pražská v Nitre. V rámci zmeny organizácie dopravy bola zjednosmernená Pražská v úseku od Žilinskej po Piešťanskú ulicu. Zmena organizácie dopravy bola realizovaná na základe niekoľkoročnej žiadosti Mesta Nitra. Dôvodom bola skutočnosť, že mesto chce v predmetnom úseku vybudovať chodník. Celá komunikácia sa nachádza v ochrannom pásme železnice a na jeho výstavbu je potrebná výnimka. Železnice, podľa mesta však nesúhlasia s udelením výnimky v prípade budovania chodníka v priestore medzi cestou a železnicou. Mesto chce preto vybudovať chodník na úkor komunikácie, ktorá sa musí zjednosmerniť. Pri rokovaniach dopravný inšpektorát upozorňoval, že zmena organizácie dopravy na komunikácii, ktorá plní funkciu zbernej komunikácie, spôsobí zaťaženie železničného priecestia na Štúrovej ulici, zvýši intenzitu dopravy na Piešťanskej ulici, zhorší prístup v smere do centra, zaťaží Štúrovu ulicu, ktorú práve vodiči pre jej katastrofálny stav obchádzajú po Pražskej. Na základe uvedených skutočností bolo dohodnuté, že zmena bude realizovaná zatiaľ do 15.12.2011, po tomto termíne sa vyhodnotí a rozhodne o definitívnom riešení.

Na záver ešte informácia. Avizované rozšírenie Slančíkovej ulice sa tento rok nebude realizovať. V tesnej blízkosti rozšírenia sa nachádza plynovod. Povolenie od Plynárov sa podarilo vybaviť až koncom novembra, a preto realizácia je odložená na budúci rok.

Fotogaléria

Mapa



Zdroj: autor Andrej Sitkey pre Nitralive.sk, foto Nitralive.sk