Mestská plaváreň na sídlisku Klokočina? Tento zámer sa chystajú predložiť poslanci Ján Greššo, Dominika Tekeliová a Ľuboš Török už na najbližšom júnovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Nitre.

Pôjde o alternatívu k zámeru výstavby akvaparku, ktorý presadzuje hlavne primátor Jozef Dvonč. Navrhovatelia si myslia, že za sumu 8 miliónov eur je možné postaviť novú plaváreň, zmodernizovať letné kúpalisko na Sihoti a navyše aj zmodernizovať Mestský kúpeľ. Toľko by totižto stálo vybudovanie akvaparku v Nitre.

Predkladatelia považujú zámer výstavby akvaparku za nekoncepčný a nehospodárny minimálne z dôvodu absencie termálnej vody. Záťaž na rozpočet mesta by bola neprimeraná. O zámere sa bude rokovať na mestskom zastupiteľstve 11. júna 2015.

Zámer postaviť kúpalisko na Klokočine bol prezentovaný verejnosti ešte vo februári 2006 - materiál mal byť zaradený do rokovania Mestského zastupiteľstva v Nitre, napokon bol však stiahnutý. Miestom výstavby mal byť pozemok vedľa ZŠ Škultétyho, kde dnes stojí hokejová hala.

Plavecký bazén i relax

V novej plavárni na Klokočine sa počíta s 25m plaveckým bazénom s piatimi dráhami, relaxačná zóna, detský bazén či saunový svet. Miesto výstavby nie je zatiaľ známe. Hľadať sa bude po schválení zámeru v súlade s platným územným plánom Klokočiny a dostupnosti mestských pozemkov.

Kde si viete predstaviť novú plaváreň vy? Dajte nám vedieť v diskusii pod článkom.


Plaváreň Klokočina - vizualizácia
Plaváreň Klokočina - vizualizácia



Zdroj: Nitralive.sk, dt