Hokejová hala s celoročnou prevádzkou otvorená pre verejnosť

Tréningová hala Klokočina

Lokalita: Škultétyho ulica 1, sídlisko Klokočina
Využitie: hokej, verejné korčuľovanie, prenájom ľadu pre súkromníkov, firmy
Začiatok výstavby: september 2011
Ukončenie výstavby: marec 2013
Kapacita tribún: 288 divákov
Počet zamestnancov: 5
Rozloha hracej plochy: 26x56m
Náklady na výstavbu: 3,5 až 4 mil. eur
Webstránka: http://www.hokejnitra.sk/

Investorom je spoločnosť STAVEX REAL, s.r.o., ktorá získala pozemok do podnájmu na 30 rokov za symbolické 1€ ročne s tým, že po ukončení nájomnej zmluvy odovzdá halu do majetku Mesta Nitra.

popis

Hokejový nadšenci spod Zobora majú dôvod na radosť. Dnešným dňom bola otvorená hokejová hala na Klokočine, ktorá sľubuje celoročnú prevádzku. Cieľom tohto projektu je poskytnúť deťom, mládeži ale aj dospelým priestor na príjemné chvíle strávené na ľade kedykoľvek budú mať chuť. Z rozostavanej haly sme Vám priniesli reportáž dňa 6.12.2012.

Kapacitne táto hala pojme vyše 300 divákov, čo ju predurčuje aj na iné využitie ako napríklad rôzne koncerty, alebo halové športy. Nechýbajú tu samozrejme aj šatne so sociálnymi zariadeniami. Najzaujímavejším na celom projekte je podľa investora už spomínaná celoročná prevádzka, vďaka čomu sa bude možné schladiť na ľade aj v letných mesiacoch. Ľadová plocha má štandardný rozmer 56x26m čím spĺňa aj podmienky na hranie bežných hokejových zápasov. Zaujímavosťou je aj, že teplo vyprodukované kompresormi bude využívané na ohrev teplej vody a taktiež podlahové vykurovanie šatní.

Priamo v areáli je zabezpečené aj parkovanie, takže nie je problém sa sem dostať aj s iných mestských častí. Okrem tradičného prenajatia haly sa bude každý víkend organizovať verejné korčuľovanie v časoch od 13:30 do 15:30 hod. Vstupné bude po obidva dni rovnaké a to 2€ pre dospelých a 1€ deti do 15 rokov. Prenajatie haly treba vopred dohodnúť na http://www.hokejnitra.sk/ kde je možné nájsť aj aktuálny rozpis ľadu.

O novej hale sme Vás informovali v týchto článkoch

Tréningová hokejová hala Nitra, Škultétyho ulica
Tréningová hala Klokočina - reportáž zo stavby

Fotogaléria, 11. apríl 2013

Fotogaléria interiér, 6.12.2012

Fotografie lokality

13. september 2012

13. september 2011


Zdroj: Nitralive.sk, foto Nitralive.sk