Skatepark Nitra - otvorenie 6. októbra 2012

Skatepark Nitra otvorenie

Skatepark v Nitre na Klokočine sa stal realitou. Skatepark sa nachádza v "Športovo - rekreačnom komplexe Popradská - Kmeťova. Nachádza sa tu aj U- rampa a multifunkčné ihrisko, nové chodníky, svietidlá, v rámci vhodného vegetačného obdobia bude objekt doplnený zeleňou. Vybudovaný je i amfiteáter s kapacitou 319 divákov, stupne sú tvorené zámkovou dlažbou, sedadlá sú z dreva, bez operadiel a sú členené do šiestich sektorov.

Plocha skateboardovej dráhy má 682 metrov štvorcových, plocha skateboardového bazéna je 32 metrov štvorcových. Parametre bazéna: Hĺbka 1,3 – 1,5m, wall ride 2m.

Termín oficiálneho otvorenia je určený na 6. októbra 2012 o 10:00 hod.

Cena tejto mestskej investičnej akcie je 196 730 eur, z toho skateboard stál 113 897 eur, chodníky 56 442 eur a verejné osvetlenie 26 411 eur. Spoločnosť Corgoň prostredníctvom Nitrianskej komunitnej nadácie pomohol sumou 15 000 eur. Výstavba začala v roku 2010, dokončenie bolo sfinalizované v septembri tohto roku.

Skatepark Nitra grafitti

Skatepark Nitra panorama

Skatepark Nitra panorama

Skatepark Nitra panorama

Aktivity spojené so skateboardingom v Nitre siahajú do deväťdesiatych rokov 20. storočia. In-line a skateboardovej komunite sa po roku 2001 podarilo vybaviť od Mesta Nitra prvú U-rampu, umiestnenú na sídlisku Chrenová, ktorá bola v tej dobe jedna z najväčších na Slovensku. U-rampa bola kvôli sťažnostiam stiahnutá a nebolo možné ju používať. V roku 2003 vznikol športový klub Sk8 klub Nitra, ktorý vzal iniciatívu do svojich rúk. „Vyžadovalo si to mnoho telefonátov, stretnutí na Mestskom úrade, petícií, predkladania návrhov a variant skateparkov, a najmä veľa odhodlania. Absolvovali sme všetko a nakoniec sa nám to podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Park je postavený a máme z toho všetci radosť. Mladí sa majú kde vyblázniť a realizovať sa. Všetkých srdečne pozývame na slávnostné otvorenie,“ povedal Tomáš Čambal, Sk8 klub Nitra.

Nadšeniu skateboardistov podľahlo Mesto Nitra, ktoré spolu so značkou Corgoň podporilo odhodlanie mladých športovcov vo výške 208 872,99 €. SK8 klub Nitra sa bude angažovať i naďalej: „Na aktivitách v „našom“ skateparku sa budeme aj naďalej podieľať, jeho výstavbou sa naša iniciatíva nekončí.“ Ciele SK8 klubu Nitra sú organizovať každý rok skateboardové závody, združovať mladých ľudí so záujmom o skateboarding a robiť osvetu v tejto oblasti.

Fotogaléria 4. september 2012

Vizualizácia

Skatepark Nitra vizualizácia

Video




Zdroj: Nitralive.sk, Boardlife.sk