Nitriansky City Park by sa mohol dočkať začiatku dostavby v tomto roku. V týchto dňoch sa ešte stále prepočítavajú alternatívy a finalizujú sa vizualizácie.

Uvažuje sa nad viacerými variantami, tá pôvodná by znamenala dostavbu podľa pôvodného zámeru a teda nákupné centrum, druhá počíta so zmiešaným konceptom, ktorý by mohli tvoriť kancelárie, hotel, byty a obchody.

Ako pre portál Nitralive.sk v októbri 2015 uviedol projektový manažér spoločnosti ICT Istroconti Peter Kuliffay, "V súčasnosti pracujeme na štúdii ako alternatíve k pôvodnému projektu. Bude slúžiť na prezentáciu potenciálu investície pre budúcich možných (spolu)investorov."

Podľa vyjadrenia, ktoro nám pán Kuliffay poskytol dnes, spoločnosť ICT Istroconti okrem nastavenia projektu prepočítava ekonomiku každej alternatívy, od čoho tiež bude závisieť konečné rozhodnutie. Preto je zatiaľ predčasné zverejňovať informácie k celkovému konceptu. Spoločnosť však chce všetky atribúty nastaviť tak, aby bol projekt realizovateľný a životaschopný.


Jeden z možných variantov dostavby

City Park Nitra, vizualizácia 2016


Stavebné povolenie je platné do júna 2016

V platnom stavebnom povolení sa píše o 4-podlažnom objekte s podzemným parkovaním a nasledujúcich športových plochách: detské ihrisko, kolíska pre skateboard a bicykle, viacúčelové ihrisko, plážové volejbalové ihrisko, dráha pre detské elektroautíčka, pieskovisko so skĺzavkami, lezecká stena. Nemali chýbať prvky malej architektúry – vodná plocha s lávkou, navrhnuté sú tri vodné plochy – 2 v exteriéri a jedna v ústrednom vstupnom priestore, približne 100 kusov exteriérových lavičiek, odpadkové koše.

FOTOGALÉRIA

City Park Nitra City Park Nitra City Park Nitra City Park Nitra City Park Nitra City Park Nitra City Park Nitra City Park Nitra



Zdroj: Nitralive.sk, vizualizácie OZ Naša Nitra