Zóna medzi Nitrou a Lužiankami sa môže rozrásť o ďaľšie stavby. Oproti nákupnému centru Sconto nábytok pribudne čerpacia stanica PHM. Za jej výstavbou by mala byť spoločnosť Lužianky Retail Park s.r.o., ktorá v rovnakej lokalite (oproti Sconto) už niekoľko rokov pripravuje nákupné centrum Retail Park Promenade. Stavebné povolenie spoločnosť dostala ešte v roku 2009, v roku 2014 požiadala o jeho predĺženie "v dôsledku aktuálnej situácie na trhu s komerčnými nehnuteľnosťami, ako aj v dôsledku nepriaznivej finančnej situácie v tomto segmente." Či je výstavba retail parku stále aktuálna sa nám zistiť nepodarilo. Stavebné povolenie platí do 1.3.2016.

Hobby Market Nitra

V roku 2012 podala spoločnost IN VEST, s.r.o. návrh na vydanie územného rozhodnutia o umiestnení stavby Hobby Market Nitra. Pôvodný začiatok výstavby bol stanovený na apríl 2012 s ukončením v roku 2013. Spoločnosť nám však potvrdila, že projekt je stále v štádiu prípravy.

Jednopodlažný objekt plánuje IN VEST postaviť vedľa predajne Sconto a oproti predajne Peugeot (Metro), kde nedávno pribudol kruhový objazd, z ktorého by sa vchádzalo do areálu Hobby Market. Počíta sa s parkovaním pre 235 automobilov.

Nákres - Hobby Market a čerpacia stanica

Kruhový objazd Metro Nitra


Nová okružná križovatka

V súvislosti s výstavbou Hobby Market boli potrebné vykonať stavebné úpravy na ceste II/513“ Hlohovecká cesta, Nitra - Lužianky (križovatka Metro), kde pribudol nový kruhový objazd.

Kruhový objazd Metro Nitra


Lokalizácia na mape




Zdroj: Nitralive.sk, EIA Enviroportal