Názov a miesto stavby: RETAIL PARK MLYNÁRCE - RETAIL A – KÄRCHER
Investor: Kärcher Slovakia, s.r.o.
Lokalita: Bratislavská cesta, Nitra
Zameranie: predaj, servis, požičovňa čistiacej techniky zn. Kärcher
Predpokladaný koniec výstavby: marec 2015
Stav k 18.2.2015: vo výstavbe

Spoločnosť Kärcher Slovakia, s.r.o. realizuje výstavbu nového sídla svojej firmy. Je situované do mestskej časti Mlynárce po pravej strane Bratislavskej ulice (smer centrum), ktorá je príjazdovou cestou do Nitry z rýchlostnej komunikácie R1. Dvojpodlažný objekt vyrastie v susedstve administratívnej budovy firmy Turancar Nitra. Stavebné práce sa majú ukončiť tento rok v marci.

Kärcher je súčasťou projektu Retail Park Mlynárce, ktorý sa skladá z časti A, B a predajni Môbelix o výstavbe ktorej sme Vás informovali minulý rok v článku Obchodné centrum Mőbelix Nitra. Mőbelix však niekoľko rokov s výstavbou mešká.

O tom, prečo sa slovenská centrála lídra svetového trhu v oblasti čistiacej techniky takto rozhodla informovala Nitralive, vedúca sekretariátu pani Lucia Balagová. Pre nové sídlo sa spoločnosť Kärcher Slovakia, s.r.o. rozhodla z dôvodu nevyhovujúcich technických a kapacitných podmienok súčasného sídla, v ktorom sme aktuálne v podnájme, taktiež na Bratislavskej ulici. Spoločnosti sa darí rásť a preto je potrebné vytvoriť nové pracovné miesta. Máme vyhlásené konkurzy na niekoľko rôznych pracovných pozícií. Ako centrála chceme poskytovať stále lepšie služby našej predajnej sieti a tým aj zákazníkom. Nové sídlo bude mať výhodu v tom, že sa tu bude nachádzať voľne dostupné a dostatočne veľké parkovisko, potrebné nielen pre pohodlný nákup, ale tiež pri organizácií rôznych školení našich predajcov. Zároveň sa nám zväčšia kapacity skladu, čo zvýši našu flexibilitu pri zabezpečení náhradných dielov alebo poskytovaní stojov pre predvádzanie priamo u zákazníka. Samozrejme v neposlednom rade sme tiež centrálou pre servisné služby, je teda potrebné špičkové vybavenie dielní, kde budú k dispozícii potrebné technológie a najnovšie prístroje.

Cieľom tohto projektu je vybudovať živý areál poskytujúci služby zákazníkom, ale tiež miesto spájajúce našich predajcov, tak povediac miesto ich podpory. Uvedomujeme si túto potrebu, nakoľko zaznamenávame rast záujmu o naše stroje a služby. Tak ako nás tento rast teší, tak zároveň nepodceňujeme váhu tejto dôvery.


Vizualizácia predajne Kärcher, vzadu objekt Retail park B, vpravo mimo vizualizácie pribudne Mőbelix

Kärcher Nitra vizualizácia

Aktuálny pohľad na výstavbu predajne Kärcher na Bratislavskej ulici v Nitre

Kärcher Nitra výstavba február 2015


Fotogaléria z výstavby, február 2015

Fotogaléria, 8. november 2014

Fotogaléria, 5. august 2014



Lokalizácia na mape




Zdroj: Kärcher, Nitralive.sk