• Náborová kampaň s cieľom ponúknuť 1 000 nových pracovných miest
• Pri výrobe Land Rover Discovery získa prácu 800 výrobných pracovníkov
• Už dnes pracuje v spoločnosti Jaguar Land Rover Slovakia v Nitre viac ako 500 ľudí

Jaguar Land Rover Slovakia dnes oficiálne začal náborovú kampaň, ktorej cieľom bude ponúknuť v nitrianskom závode 1 000 nových pracovných pozícii, medzi ktorými je aj viac ako 800 pozícií výrobných pracovníkov. Noví zamestnanci sa pridajú k viac ako 500 zamestnancom, ktorí už aktuálne pôsobia v spoločnosti Jaguar Land Rover Slovakia priamo v priestoroch závodu v Nitre, alebo sú na školení vo Veľkej Británii.

Alexander Wortberg, prevádzkový riaditeľ Jaguar Land Rover Slovakia, povedal, "Výstavba závodu pokračuje v súlade s našimi plánmi a postupne prebieha inštalácia výrobných technológií. Nastal ten správny čas rozšíriť naše rady o nových kolegov, s ktorými sa dôkladne pripravíme na výrobu našich prvých vozidiel na Slovensku."


Spoločnosť ponúka komplexný systém odmeňovania. Jeho finančnú časť tvorí mesačná mzda, ktorá sa pre kvalifikovaných robotníkov a výrobných pracovníkov bude pohybovať v rozmedzí od 900 po 1 800 EUR v priemere za mesiac, v závislosti od pracovnej pozície a skúseností. Medzi ďalšie benefity patria doplnkové dôchodkové, úrazové či životné poistenie. Nefinančnú časť tvoria napríklad aj pestrá ponuka vzdelávania, možnosť získania skúseností a kariérne možnosti v globálnom prostredí.

Nicci Cook, riaditeľka ľudských zdrojov Jaguar Land Rover Slovakia, uviedla, „Hľadáme ľudí, ktorí sa chcú stať súčasťou procesu nastavovania výroby už od jej začiatkov. Nemusia mať skúsenosti z automobilového priemyslu, hľadáme ľudí s nadšením a pozitívnym prístupom k práci. Všetci záujemcovia o prácu by mali navštíviť našu kariérnu sekciu na stránke Profesia, kde sa dozvedia všetko potrebné.”

Prví študenti Duálnej akadémie

Prvá skupina 12 študentov pre Jaguar Land Rover začala v septembri študovať na Duálnej akadémii v Bratislave v odbore mechatronika. Počas druhého ročníka sa stanú praktikantmi, ktorí budú pôsobiť už priamo v nitrianskom závode. Po skončení vzdelávacieho programu budú v spoločnosti Jaguar Land Rover Slovakia pôsobiť ako plne kvalifikovaní technici údržby, ktorí budú dohliadať na každodennú prevádzku výrobnej linky.

Najmodernejší závod spoločnosti Jaguar Land Rover, ktorý bude výsledkom investície v hodnote viac ako 1,4 miliardy EUR, bude patriť medzi lídrov v oblasti spracovania hliníka a zavádzania najmodernejších technológií nielen na Slovensku. Jaguar Land Rover patrí k vedúcim spoločnostiam automobilového priemyslu v oblasti vývoja a zavádzania pokrokových odľahčených technológií výroby automobilov. V závode sa bude vyrábať celý rad nových hliníkových vozidiel Jaguar Land Rover, počínajúc modelom Land Rover Discovery, ktorého výroba začne už koncom roka 2018.

Podrobnejšie informácie o ponúkaných pozíciách a o možnostiach ako podať žiadosť, nájdete na kariérnej webovej stránke spoločnosti na Profesia.sk

• Spoločnosť Jaguar Land Rover je najväčšou britskou automobilkou, ktorý vyrába vozidlá dvoch ikonických britských značiek. Land Rover je poprednou svetovou značkou vozidiel s pohonom všetkých kolies. Jaguar je jednou z najvýraznejších svetových značiek luxusných a športových automobilov.
• V roku 2016 predala spoločnosť Jaguar Land Rover viac ako 583 000 vozidiel v 136 krajinách sveta, pričom viac ako 80 percent vozidiel vyprodukovaných vo Veľkej Británii si našlo svojich majiteľov v zahraničí.
• Jaguar Land Rover zamestnáva po celom svete viac ako 40 000 ľudí a vytvoril pracovné miesta pre ďalších 240 000 ľudí pracujúcich v oblasti predaja áut, v závodoch dodávateľov a lokálnych podnikoch v regiónoch, kde pôsobí. Výrobné závody sa nachádzajú vo Veľkej Británii, Číne, Brazílii, Indii a najnovší sa buduje na Slovensku.
• Jaguar Land Rover si vybral pre umiestnenie svojho závodu Slovensko po podrobnej analýze viacerých lokalít po celom svete nachádzajúcich sa nielen v Európe, ale aj Mexiku a USA.


Video




Zdroj: JLR