Skvelá správa prišla dnes do Nitry - automobilka Jaguar Land Rover predsalen postaví závod v Nitre, oznámil to dnes na tlačovej konferencii premiér Róbert Fico. Túto správu rovnako potvrdila samotná automobilka. Vo finále prebiehali rokovania so Slovenskom a Poľskom. Koncom júla sa objavila informácia, že automobilka postaví závod v Poľsku.

"V posledných hodinách slovenská vláda a britská spoločnosť podpísali významný dokument, ktorý je míľnikom na ceste k získaniu obrovskej investície v automobilovom priemysle," vyhlásil premiér Robert Fico na dnešnej mimoriadnej tlačovej konferencii.


Vládu SR čaká ešte množstvo rokovaní, zatiaľ podpísali s automobilkou memorandum o zámere postaviť závod v Nitre.

Automobilka plánuje vyrábať 300-tisíc áut ročne, prvé automobily by mali opustiť výrobnú linku v roku 2018. Investícia bude mať hodnotu približne 1,5-miliardy eur. Závod bude stáť v Strategickom parku pri Nitre. Park o rozlohe až 732,93 hektára sa bude nachádzať v katastri mestských častí Zobor, Dražovce, Mlynárce a obcí Čakajovce, Zbehy a Lužianky.

Potešujúci je tiež zámer Mesta Nitry postaviť cyklotrasu do Dražoviec. Napojí sa na cyklotrasu v parku na Sihoti, povedie popod R1A až do mestskej časti Dražovce.





Jaguar Land Rover Nitra




Zdroj: Nitralive.sk