Aktualizácia 26. december 2023:

Revitalizácia sa blíži ku koncu. Ešte je potrebné vysadiť stromy, kríky a upraviť predzáhradky, osadiť stojany na bicykle a odstrániť niekoľko drobných závad.

Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra

Vnútroblok pred revitalizáciou a po

Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra

Aktualizácia 29. november 2023:

Začali sa práce na výstavbe altánku.

Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra

Aktualizácia 31. október 2023:

Dokončenie prác je oficiálne plánované do konca októbra, je však jasné, že tento termín dodržaný nebude. Posun by mal byť do konca novembra. Aktuálne foto hore na titulke. Práce boli v lete pozastavené. Zatiaľ nie je osadené dopravné značenie, na ktoré sa čaká.

Studňa, ktorú našli na pozemku a o ktorej sme informovali v pôvodnom text v júni, bude zakrytá betónovým poklopom. Je to tak premárnená šanca na jej propagáciu - bola by vhodným prvkom vo vnútrobloku.

Aktualizácia 11. august 2023:

Práce na rekonštrukcii vnútrobloku sú už niekoľko týždňov pozastavené. Dôvodom sú z objektívnych príčin vynútené práce naviac. O tom, či budú schválené financie na tieto práce, rozhodne mestské zastupiteľstvo. Objem a rozsah práce bude tiež posúdený a odsúhlasený. Tieto informácie potvrdil hovorca Nitry Tomáš Holúbek. S prácami sa tak začne až po schválení financií.

Na fotografiách vidno rozostavaný vnútroblok bez stavebných mechanizmov. Domácim sa nepáči, že práce stoja a chýba zatiaľ nenainštalované pouličné osvetlenie.

Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra Revitalizácia vnútrobloku, Štúrova ulica Nitra

Pôvodný text:

Vo vnútrobloku na Štúrovej ulici 17 až 21 prebieha rekonštrukcia / revitalizácia. Iniciátorom bol predseda SVB a obyvatelia bytoviek, ktorí si dali vypracovať projektovú dokumentáciu. Následne požiadali mesto Nitra o financovanie zámeru, mesto získalo z dotácie sumu 158 720 eur. Zvyšok do sumy 177 767 eur hradí mesto Nitra z rozpočtu.

Čo všetko bude súčasťou rekonštrukcie je najlepšie viditeľné na vizualizáciách nižšie. Ide o zeleň vrátane 9 kusov javorov, nový altánok, lavičky, detské zostavy na hranie, stojany na bicykle, odpadkové koše, pracuje sa na oprave múrikov v predzáhradkách, LED osvetlenie v počte 4 kusy. Práce majú byť ukončené v októbri.

Odkryli studňu

Zaujímavosťou je objavenie/odkrytie starej studnej o ktorej existencii sa vedelo. Studňa je tesaná do kameňa a nachádza sa v nej voda. Je hlboká približne 8 metrov a priemer 3 metre. Studňa bude prekrytá oceľovou platňou a nad ňou bude altánok a možno aj pitník.

Do začiatku rekonštrukcie slúžil celý vnútroblok aj ako parkovisko pre vozidlá, tie zabrali väčšinu plochy. Po novom už bude vjazd zakázaný. Majitelia budú parkovať v okolí bytovky.

Pohľad na pôvodný stav vnútrobloku

Rekonštrukcia vnútrobloku Štúrova 17 až 21 Rekonštrukcia vnútrobloku Štúrova 17 až 21 Rekonštrukcia vnútrobloku Štúrova 17 až 21

Práce na rekonštrukcii

Rekonštrukcia vnútrobloku Štúrova 17 až 21 Rekonštrukcia vnútrobloku Štúrova 17 až 21 Rekonštrukcia vnútrobloku Štúrova 17 až 21

Objavená studňa

Rekonštrukcia vnútrobloku Štúrova 17 až 21

Vizualizácia

Rekonštrukcia vnútrobloku Štúrova 17 až 21 Rekonštrukcia vnútrobloku Štúrova 17 až 21



Zdroj: Nitralive.sk