Aktualizácia: 28.12. o 21:51 hod.:

Súvislá oprava chodníka je naplánovaná ako investičná akcia VMČ Chrenová v roku 2017. Kritika však stále pretrváva - oprava mala prebehnúť spolu s rekonštrukciou celej plochy pred Lipou. Takto zaplatíme 2 krát zisk pre firmu - zhotoviteľa.

Pôvodný článok:

V novembri som informoval o prebiehajúcej rekonštrukcii plochy pred budovou Lipa na sídlisku Chrenová. Tentokrát som sa bol pozrieť na stav po dokončení. Rekonštrukciu mesto plánovalo roky.

Na priľahlý chodník sa zabudlo?

Okrem plochy priamo pred budovou bol pekne upravený aj chodník na Výstavnej ulici, ktorý vedie popri stánkoch pri budove Lipa. Čo ma však zarazilo je fakt, že chodník v dotyku s vynovenou plochou zostal nedotknutý. Chodník je na viacerých miestach rozbitý a absolútne nerozumiem, prečo nebol zahrnutý do opráv! Nazýva sa to "Nitrianske minimum". Ten kto to dal opraviť splnil úlohu a život ide ďalej.

Takto prebieha v Nitre asi všetko - bez rozmýšlania, bez zodpovednosti. Kto je za to zodpovedný a kto vykoná nápravu? Niekto predsa musel ísť obzrieť danú plochu, zadať rozsah prác, spraviť rozpočet. Fotografie spolu s otázkami pošlem poslancom.

Objednávateľom bolo Mesto Nitra, zhotoviteľom Nitrianska investičná s.r.o. s výdavkami 137-tisíc eur. Nakoľko Nitrianska investičná nedisponuje zamestnancami, ani technikou, vybrala si zhotoviteľa a to spoločnosť EUROVIA SK, a.s. teraz už za sumu 136 438,48 euro.

Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii


Chodník popri stánkoch

Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii


Zvyšné plochy pred budovou zo strany Výstavnej ulice by sa mali opraviť v budúcnosti. Niektoré pozemky však patria spoločnosti Nitrazdroj

Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii


Zeminu bude potrebné na jar upraviť

Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii


Zvyšné fotografie

Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii Priestor pred budovou Lipa po rekonštrukcii



Zdroj: Nitralive.sk