Železničné priecestie na Staničnej ulici (cesta od autobusovej stanice na Čermáň) opravia v októbri, ako sme Vás už informovali v článku z 12. augusta 2015. Priecestie je v zlom stave a Nitra sa dožaduje opravy už roky.

Termíny rekonštrukcie / cestná výluka

Cestná uzávierka priecestia bude v ďňoch od 19.10.2015 od 08:00 hod. do 30.10.2015 do 08:00 hod. nepretržite.

Výluky koľají od 20.10.2015 do 28.10.2015 denne.

Železničné priecestie Staničná ulica - panorama

Našu sťažnosť v auguste posúdili ako neopodstatnenú

Začiatkom augusta som sa informoval o tom, či je vôbec v pláne oprava priecestia na Staničnej ulici. Zo ŽSR OR Trnava som dostal informáciu, že nebolo zistené porušenie platných predpisov, pomôcok a noriem zo strany ŽSR a teda moja sťažnosť je neopodstatnená. V odpovedi sa ďalej píše, že "Súčasný stav železničného priecestia neohrozuje bezpečnosť železničnej ani cestnej dopravy, jeho stav je prevádzkový bez výtlkov a výmolov na vozovke."

Dobrá správa prišla z Bratislavy

O necelé 2 týždne som však z Generálneho riaditeľstva ŽSR v Bratislave dostal informáciu, ktorá ma potešila - priecestie sa bude rekonštruovať už tento rok v októbri.

Vyjadrenie GR ŽSR Bratislava

...povodne sa pre nedostatok financii , nezaradenie opravy priecestia do investicneho planu ZSR pre rok 2015 a pre vaznost situacie na spominanom priecesti mala relizovat len mala oprava, ktora by existujuci stav zmiernila do casu, kym pride ku komplexnej rekonstrukcii priecestia v buducom roku 2016. Nakolko je situacia na priecesti naozaj vazna, uskutocnilo sa niekolko rokovani, ktorych vysledkom je uprednostnenie tejto investicie na ukor inych a k realizacii opravy pristupime uz v oktobri 2015...

Fotogaléria - 20. október 2015

Železničné priecestie Staničná ulica - panorama Železničné priecestie Staničná ulica - panorama Železničné priecestie Staničná ulica - panorama Železničné priecestie Staničná ulica - panorama Železničné priecestie Staničná ulica - panorama Železničné priecestie Staničná ulica - panorama Železničné priecestie Staničná ulica - panorama


Priecestie - pôvodný stav

Priecestie na Staničnej ulici
Priecestie na Staničnej ulici


Takto bude vyzerať priecestie po rekonštrukcii (foto z Braneckého ulice)

Celogumová priecestná konštrukcia STRAIL zabezpečí komfortnejší prejazd vozidiel.

Priecestie na Staničnej ulici


Video



Lokalizácia na mape




Zdroj: Nitralive.sk