V Nitre čoskoro pribudne ďaľší nový úsek cyklotrasy. Vo výstavbe je úsek Priemyselná ulica (pod obchvatom) - Krškanská ulica (kafilérsky most). Stavia ho firma Granvia, a.s., ktorá stavala južný obchvat Nitry a celú R1 Pr1bina. Po dostavbe ju odovzdá mestu ako dar. Pôjde o kompenzáciu za obmedzenia spôsobené pri výstavbe obchvatu.

Dĺžka: 836m (736m po kafilérsky most, 100m pokračovanie ďalej)
Náklady: 90 tisíc €

Začiatkom roka sme Vás informovali o výstavbe nových úsekov cyklotrasy v Nitre. Išlo o úsek Park Sihoť - Vodná a Univerzitný most - Priemyselná ulica. Výstavba je síce ukončená, do dnešného dňa však ale cyklocesta nie je označená a chýba úsek od Univerzitného mosta po križovatku s Chalupkovou ulicou. Zaujímavý je fakt, že cyklotrasa sa stavia pred komunálnymi voľbami.

V zlom stave sú niektoré staršie cyklotrasy v Nitre, ktoré sú plné výtlkov a nerovností. V oficiálnom zozname cyklotrás však figurujú. Ide pritom o staré chodníky rozdelené zelenou čiarou na časť pre chodcov a časť pre cyklistov. Taktiež v úseku od Univerzitného mosta po križovatku Centro Nitra je na viacerých miestach v jazdom pruhu osadená dopravná značka.

Pohľad na miesto, kde končí existujúca cyklotrasa (Priemyselná ulica)

Cyklotrasa Priemyselná - Krškanská ulica v Nitre


Na fotografii celý budúci úsek novej cyklotrasy (vľavo bývalá kafiléria)

Cyklotrasa Priemyselná - Krškanská ulica v Nitre

Fotogaléria úseku Priemyselná ulica - Krškanská ulica (kafiléria)

Mapa - cyklotrasy v Nitre vedúce pri rieke

Modrá farba - úsek od Univerzitného mosta po Napervillskú ulicu meria približne 1300m
Zelená farba - úsek od mosta na Napervillskej po most v parku meria približne 870m
Červená farba/nové cyklotrasy vo výstavbe - úsek z parku na Vodnú ulicu meria približne 1400m a úsek od Univerzitého mosta po Priemyselnú ulicu meria 2030m Žltá farba - úsek Priemyselná ulica - Krškanská ulica (kafiléria)




Zdroj: Nitralive.sk