29. februára sme Vás informovali o zámere investora postaviť v obci Čab pri Nitre mliekárenský závod, odvtedy sa neobjavili žiadne informácie a nevie sa, či závod vôbec niekedy bude realitou.

Z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka som dostal odpoveď, že nemajú žiadne oficiálne informácie. "Investor si musí uplatniť sľúbenú podporu do 1 roka od podpísania memoranda, čo bude až na konci februára. Podľa našich informácií záujem spoločnosti Midia Agro, záujem postaviť mliekareň je stále aktuálny. V tejto chvíli stále prebiehajú rokovania v Londýne s ázijským partnerom ohľadne financovania projektu," informovalo ďalej ministerstvo.

Závod na spracovanie mlieka mala postaviť britská spoločnosť Midia Agro s.r.o. v priemyselnom parku v Čabe. Zámerom bolo vyrábať detskú mliečnu výživu a druhotné produkty ako maslo či cmar. Investícia v hodnote 98 miliónov eur mala priniesť 320 nových pracovných miest. Začiatok výroby bol stanovený na prvý kvartál 2018.

Firma Midia Agro s.r.o. by podľa premiéra Fica mala spracúvať zhruba 25 percent produkcie slovenského mlieka. Investor žiada o štátne stimuly vo výške 18,5 milióna eur. "Z toho 16,5 miliónov eur je podpora na hmotný majetok a dva milióny eur daňové prázdniny. My v tom nevidíme žiadny zásadný problém a sme pripravení tento stimul v stredu na rokovaní vlády schváliť," povedal vo februári Fico.\



Zdroj: Nitralive.sk