Na Podzámskej ulici je v pláne výstavba polyfunkčného objektu, obyvatelia okolitých bytoviek sú proti a spísali petíciu.

Podľa našich informácii sa bude musieť projekt prepracovať a zmeniť nakoľko by prišlo k zabratiu všetkých parkovacích miest pri bytovke v dotyku s pozemkom. Stavba sa tak posunie ďalej od bytovky.

Budova by mala vyrásť na momentálne trávnatom pozemku medzi bytovým domomom a zástavbou budov pod hradom je navrhnutá ako trojpodlažný objekt (prízemie, 1. poschodie, podkrovie). V areáli objektu bude k dispozícii 33 parkovacích miest pre autá. Objekt pozostáva z dvoch častí - budovy pozdĺž Podzámskej ulice a dvorovej časti, ktorá je naprojektovaná oproti existujúcej bytovke.

V "Oznámení o začatí územného konania" sa spomínajú byty - 11 bytov rôznych veľkostí a 9 apartmánov, zvyšok predstavujú priestory pre šport a relax - fitness. Okolo polyfunkčného objektu sa vybuduje chodník o šírke 2m, vonkajšie sadové úpravy zahŕňajú výsadbu stromov, kríkových porastov a trávnatých plôch.


Vizualizácie

Polyfunkčný objekt Podzámska ulica Nitra Polyfunkčný objekt Podzámska ulica Nitra


Miesto plánovanej výstavby

Polyfunkčný objekt Podzámska ulica Nitra


Lokalizácia na mape




Zdroj: Nitralive.sk, vizualizácie: internet