V januári sa začala rekonštrukcia blokov A (tzv. veža) a B (vstupná časť) Študentského domova Mladosť na SPU v Nitre

V januári sa začala rekonštrukcia výškovej budovy (blok A) a vstupnej časti (blok B) Študentského domova Mladosť na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre. Práce by mali byť ukončené za 3 mesiace, rekonštrukcia zahŕňa výmenu okien a dverných výplní, zateplenie obvodových stien a konštrukcií, rekonštrukciu fasády a balkónov. Výška investície predstavuje sumu 708 000,- €.

Blok C (dlhá budova internátu oproti Mlynom) bol opravený v I. fáze - vymenili sa okná, opravila fasáda. Najväčší problém predstavovali balkóny, ktoré boli v zlom stave. Písali sme o tom v článku Balkóny na univerzitnom internáte sú prehnité, hrozí, že spadnú.

Študentský domov Mladosť SPU v Nitre sa nachádza na Štúrovej ulici v centre Nitry. ŠD je rozdelený na 4 časti: Blok A - má ubytovaciu kapacitu 158 lôžok s bunkovým systémom 2+1+1 so spoločným sociálnym zariadením.
Blok B - vstupná časť, kde sa nachádza vrátnica, spoločenská miestnosť, jedáleň a bufet. Spoločenská miestnosť má kapacitu 150 miest a poriadajú sa tu kultúrne a spoločenské akcie školy, plesy študentov, diskotéky, apod.
Blok C - má ubytovaciu kapacitu 1008 lôžok s bunkovým systémom 4+3 so spoločným sociálnym zariadením.



Pohľad na výškovú budovu internátu Mladosť - blok A

Internát Mladosť SPU


Vstupná časť - blok B

Internát Mladosť SPU


Blok C - pohľad na zrekonštruovanú fasádu z roku 2012

Internát Mladosť SPU


Fotogaléria - rôzne pohľady na ŠD Mladosť SPU

Fotogaléria, 6.február 2014

Fotogaléria, 10.marec 2014

Fotogaléria, 28.marec 2014


Mapa



Zdroj: Nitralive.sk, SPU Nitra