Nová Nitra mešká s výstavbou už niekoľko rokov

Projekt premeny bývalého pivovaru Corgoň na novú štvrť mesta s názvom "Nová Nitra" sme Vám predstavili ešte v roku 2007. Okrem búracích prác sa na pozemku nič viac neudialo. Reklamu si mohli Nitrančania všimnúť nielen na autobusoch MHD, zatiaľ však márne čakáme na tento jeden z najväčších projektov v meste. Svoju úlohu zrejme zohrala finančná kríza, kvôli ktorej zaniklo resp. bolo okresaných viacero stavieb po celom Slovensku.

Všetko o projekte - vizualizácie, fotografie

Diskusia v našom Diskusnom fóre

Podľa portálu eTrend má investor stavebné povolenie na prvú etapu, čo predstavuje 5 obytných budov s obchodnými priestormi. V prvej časti by sa malo postaviť 21 bytov. Dôvodom spomalenia projektu je údajne slabý dopyt kupujúcich. Portál tiež uvádza cenu, ktorá sa na jar 2009 pohybovala na úrovni 1400 eur za m2 s DPH. Za projektom stojí investorská spoločnosť NR Invest, a.s.

Nová Nitra vizualizácia

V pláne sa okrem bytov spomína aj štvorhviezdičkový hotel, ktorého výstavba sa odsúva na neurčito. To isté zrejme platí aj pre výškovú budovu. Nemali by chýbať ani obchody a služby.

Komentár Nitralive.sk

Ohlásenie tohto projektu v roku 2007 potešilo všetkých priaznivcov modernej výstavby v Nitre. Samozrejme ľutujeme, že v Nitre už nemáme pivovar a namiesto neho je už len prázdny pozemok, kde sa stále nezačala výstavba Novej Nitry. Zastavenie projektu spôsobila najprv finančná kríza a potom slabý záujem kupujúcich. Ani sa tomu veľmi nečudujeme - stačí si pozrieť ceny holobytov na stránke Novej Nitry. V Nitre kde je problém si nájsť prácu a kde je reálna mzda nižšia ako sa oficiálne uvádza nemôžeme očakávať silný dopyt po takýchto projektoch. Dobrým príkladom je napríklad Harmónia na Klokočine.

Fotogaléria, apríl 2010

Fotografie v galérii sú aktuálne aj napriek tomu, že sme ich fotili skoro pred rokom.



Zdroj: www.etrend.sk, vizualizácie Nová Nitra, fotografie Nitralive.sk