V dňoch 7. až 11. júna sa koná 61. ročník cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Tento rok odštartujú 7. júna 2017 úvodným prológom v Levoči. Tohtoročné etapové mestá spája téma slobodných kráľovských miest. Preteky sú zaradené do kategórie UCI 2.1.

V Nitre bude končiť 2.etapa, ktorá štartuje v Banskej Bystrici 9. júna. Pôjdu od Zlatých Moraviec, cez Sľažany, Neverice, Kolíňany, Štitáre a vojdú na križovatke Levická na sídlisko Chrenová. Prejdú po uliciach A. Hlinku, Slančíkovej, Wilsonovom a Parkovom nábreží - s cieľom pod hradom pri zimnom štadióne.

Cyklistov môžeme na vstupe do Nitry očakávať okolo 17:05 hod. a príchod k hokejovému štadiónu na parkovisko pod hradom je okolo 17:10 hod. v závislosti od rýchlosti pelotónu. V sobotu 10. júna 2017 bude štart tretej etapy pretekov pod Nitrianskym hradom, ktorá povedie do Trnavy.

"Účasť potvrdilo 5 prokontinentálnych a 20 kontinentálnych a reprezentačných tímov (talianske Androni Giocattoli, ruský Gazprom Rusvelo, kolumbijská Manzana Postobon, poľské CCC Sprandi, izraelský Israel Cycling Academy). Z domách pretekárov uvidíme na štarte náš jediný profesionálny tím Dukla Banská Bystrica a výber slovenskej reprezentácie. Nebudú chýbať tímy minuloročných víťazov jednotlivých dresov – Unieuro, Amplatz BMC. Našou snahou je pritiahnuť na naše preteky takých cyklistov, ktorí sa postarajú o nejeden dramatický súboj aj v tomto ročníku. Veríme, že sa nám v budúcnosti podarí prispôsobiť termín pretekov tak, aby v horizonte 2-3 rokov mohli priaznivci cyklistiky povzbudzovať na tomto podujatí aj našu najväčšiu slovenskú hviezdu, Petra Sagana," píše sa na stránke www.okoloslovenska.com.

Okolo Slovenska 2017 Nitra



Zdroj: Nitralive.sk, www.okoloslovenska.com