V Nitre na Klokočine vo Fara Aréne sa uskutočnil dvojvíkendový turnaj v hokejbale s názvom Letný Hokejbalový Turnaj. Zúčastnilo sa ho 16 tímov z FHBL, ktoré boli na základe umiestnenia v lige rozdelených do štyroch štvorčlenných skupín. Boje v skupinách sa odohrali v sobotu 13.8.2016 a v nedeľu 14.8.2016 pričom do osemfinále postúpilo všetkých 16 mužstiev. Následnú sobotu 20.8.2016 sa rozbehlo od skorých ranných hodín playoff.

Do semifinále sa prebojovali Devils s HVTT Čermáň a Flyers s Esami. Po dramatických semifinálových zápasoch si možnosť bojovať o Putovný Pohár vyslúžili tímy Devils a Flyers. Vo finále si víťazstvo vybojovali hráči Flyers. Druhý sa umiestnili hráči Devilsu a tretie miesto získalo mužstvo HVTT Čermáň.

Najlepším strelcom turnaja sa stal Tomáš Daniška z És, ktorý sa zároveň stal aj najproduktívnejším hráčom, najlepším brankárom bol vyhlásený Matúš Kaczka z HVTT Čermáň a najlepším hráčom turnaja sa stal Michal Ivančík z Devils.

Výťažok z turnaja sa použije na dobudovanie krytých striedačiek a boxu pre časomeračov, kde väčšia časť nákladov sa čerpala z projektu Nitrianskej Komunitnej Nadácie - Reydel pre Nitru v spolupráci s firmou Reydel Automotive Slovakia, s.r.o. a časť nákladov pokryla aj Farnosť sv. Gorazda v Nitre.


Najlepší strelec a najproduktívnejší hráč Tomáš Daniška

Najlepší strelec a najproduktívnejší hráč Tomáš Daniška


Najlepší brankár Matúš Kaczka

Najlepší brankár Matúš Kaczka


Kapitán HVTT Čermáň

Kapitán HVTT Čermáň


Najlepší hráč Michal Ivančík

Najlepší hráč Michal Ivančík


Kapitán Flyers

Kapitán Flyers


Spoločná foto

Spoločná foto



Zdroj: jh