Sobotný zápas druhej futbalovej ligy je za nami a spolu s ním aj jej 24. kolo. Siedma Nitra si v ňom zmerala svoje sily so šiestym Bardejovom. Boj dvoch tímov zo stredu tabuľky nakoniec skončil lepšie pre papierovo slabšieho súpera a zároveň aj hostí – Nitru (3:2) – ktorá tá sa tak vyrovnala Bardejovu v počte získaných bodov. Tím zo Šariša má teraz na Nitranmi navrch už iba v pomere strelných a inkasovaných gólov.

Futbalisti Nitra

Samotné stretnutie bolo okrem vyrovnanosti oboch tímov zaujímavé hlavne kvôli hráčom figurujúcim na súpiske Nitry. Prvý z nich, Jozef Urblík, sa môže pýšiť otcom, ktorý za svojich rokov hral práve v drese Šarišanov. Podobné puto s tímom z východu má aj Matúš Paukner, momentálne najlepší strelec súťaže – ten si tiež iba nedávno obliekal bardejovský dres.

Druhý spomínaný hráč potvrdil svojej strelecké schopnosti aj v zápase proti svojmu bývalému tímu, keď už v piatej minúte hry dokázal rozvlniť jeho sieť. Paukner po zápase priznal, že vôbec neočakával stretnutie s takou bohatou gólovou nádielkou (celkom padlo až päť gólov), ale skôr duel jedným alebo dvomi presnými zásahmi. Bardejovu sa teda očividne na domácej pôde veľmi darí. V predposlednom domácom zápase s Košicami padlo na ihrisku Bardejova dovedna až šesť gólov.

Späť k zápasu Nitry a Bardejova. Od prvého streleného gólu až do konca prvého polčasu sa nič zásadné neudialo. O to zaujímavejší bol ale koniec dejstva. V 44. minúte musel najprv odkráčať z ihriska hráč Nitry, Kostoláni (červená karta), a iba o minútu neskôr strelili oba tímy po jednom góle. Pred odchodom do kabín bol teda výsledok zápasu 2:1 pre Nitru.

Druhý polčas bol pre Nitranov o niečo náročnejší – s oslabením o jedného hráča sa hostia museli zomknúť a postarať sa o ustráženie svojho vedenia. I napriek početnej prevahe toho Bardejov ale príliš veľa neukázal a práve naopak ešte inkasoval ďalší gól (55. minúta, Urblík). Snaha domácich o vyrovnanie padla počas 45 minút druhého dejstva na úrodnú pôdu iba jedenkrát, a to v 60. minúte. Odvtedy sa stav zastavil na výsledných 3:2 a bolo dokonané. Nitra si po poslednej prehre s Prešovom trochu napravila chuť a vrátila sa na víťaznú vlnu. S počtom siedmych bodov teraz figuruje na siedmom mieste tabuľky a na štvrtú Sereď stráca iba tri body.

Ďalšími aprílovými súpermi Nitry sa počas nasledujúcich dvoch týždňov stanú Zvolen a Michalovce. Výsledky týchto zápasov a zápasov vyššej Fortuna ligy môžete okrem iného sledovať aj na stránkach športového spravodajstva http://www.bet365.com/news/sk/betting/futbal. V prípade ďalších pozitívnych výsledkov by si Nitra mohla výrazne polepšiť, avšak nebude to mať vôbec jednoduché. Oba sopomínané tímy sa totiž nachádzajú o niekoľko priečok nad Nitrou a potenciálne disponujú lepšou streleckou silou a taktikou.



Zdroj: Nitralive.sk