Inscenácia Žena, Pánboh, Čertisko a sedem zakliatych vnesie cez víkend do mestského parku strach aj humor, sľubujú tvorcovia


NITRA 11. júna (SITA) – Bodku za sezónou Starého divadla v Nitre urobí „pouličný horor“ na motívy Prostonárodných slovenských povestí Pavla Dobšinského. Diváci si predstavenie Žena, Pánboh, Čertisko a sedem zakliatych budú môcť pozrieť v sobotu a v nedeľu o 17:00 v mestskom parku. Tvorcovia sľubujú situačné aj dejové napätie, slovný i inscenačný humor, výbornú scénickú hudbu, piesne Andreja Kalinku a nápaditú scénografiu Nataše Štefunkovej. „Inscenácia je o tom, ako žena lásku hľadá, Pána Boha urazí, sedem zakliatych „trápičov“ porazí a napokon vytúženú lásku naozaj nájde,“ informovala dramaturgička divadla Veronika Gabčíková. V prípade nepriaznivého počasia predstavenia odohrajú v Štúdiu Tatra Starého divadla Karola Spišáka.



Ako ďalej uviedla Gabčíková, príbeh napísal a zrežíroval naozajstný majster tohto žánru Jakub Nvota, spoluzakladateľ Túlavého divadla. V inscenácii sa predstavia Oľga Schrameková (Kleopatra), Ivan Gontko (Pánboh), Milan Vojtela/Radovan Hudec (Smrtihlav, Lomidrevo a Tibor), Lucia Korená/Katka Petrusová (Laktibrada, Krčmárka, Anjelský výbor), Danica Hudáková (Čarodej, Anjelský výbor) a Miloš Kusenda (Svenči gazda, Mataj, Anjelský výbor).

Zdroj: (SITA, mp;nr),201006110047, fotografie Nitralive.sk