Divadlo Andreja Bagara prinesie v premiére 15. a 16. novembra na svoje javisko muzikál Tisícročná včela. Pôjde o veľkú scénickú muzikálovú fresku, ktorá vznikla na základe románu Petra Jaroša. Jeho Tisícročná včela je jedným z najvýznamnejších románových diel 20. storočia v slovenskej literatúre, s výrazným vplyvom magického realizmu a nadrealizmu. Aj jej scénická podoba bude plná fantázie a obraznosti, pôsobivej monumentálnosti, vtipu a humoru, ale aj realistického vyrozprávania príbehov niekoľkých obyvateľov malej podtatranskej dediny Hybe na prelome 19. a 20. storočia.

Nitrianska muzikálová Tisícročná včela bude inscenáciou farebnou, rozihranou, dramaticky vzrušivou, sršiacou životnou vitalitou a humorom. Predstavením spektakulárnym, roztancovaným, rozospievaným, výtvarne nasýteným – v duchu doterajších úspešných nitrianskych pôvodných slovenských muzikálových produkcií.

Tisícročná včela – to je príbeh jednej malej liptovskej dediny, ale aj príbeh malej krajiny s jej ľuďmi.

Tisícročná včela – to je divadelná metafora o Slovensku a Slovákoch. O našich životoch, snoch, snaženiach, trápeniach, túžbach. O schopnosti vzdorovať osudu, slobodne a naplno žiť, ľúbiť... Vydobyť si svojbytné miesto na svete.

hrajú: Eva Pavlíková, Marcel Ochránek, Roman Poláčik, Kristína Turjanová, Marián Slovák a. h., Gabriela Dolná, Klaudia Kolembusová, Ján Greššo, Branislav Matuščin, Renáta Ryníková, Alena Pajtinková, Martin Nahálka, Daniela Kuffelová, Anton Živčic, Eva Večerová, Juraj Ďuriš, Martin Šalacha, Peter Oszlík, Jakub Rybárik, Martin Fratrič, Ján Hrmo a. h., Augustín Gráf a. h., Vladimír Bartoň a ďalší

réžia: Martin KÁKOŠ

Ukážka z filmu Tisícročná včela




Zdroj: DAB Nitra