Divadlo Andreja Bagara v Nitre otvorilo svoje brány 8. júna pri príležitosti dňa otvorených dverí

Divadlo Andreja Bagara v Nitre otvorilo svoje brány 8. júna pri príležitosti dňa otvorených dverí. Každoročne sa toto podujatie teší veľkej obľube a tak tomu bolo aj teraz. Všetko spustil svojím príhovorom riaditeľ divadla Ján Greššo. Množstvo ľudí si prišlo pre autogram od svojho obľúbeného herca / herečky. Súbežne s autogramiádou bola pre detských návštevníkov pripravená možnosť nechať sa divadelne nalíčiť, kým si rodičia mohli vyskúšať niektoré z kostýmov používaných pri predstaveniach. Pred divadlom si bolo možné vypočuť piesne z muzikálov a inscenácií.

O 12:00 začala prvá prehliadka divadla so šéfdramaturgom DAB Svetozárom Sprušanským. Prehliadka začínala v priestoroch divadelného štúdia, kde boli predstavené možnosti jeho využitia, základy divadelného svietenia a ďalšie zaujímavosti. Následne sa všetci presunuli do hlavnej sály. Pred nimi bola slávnostná ručne tkaná opona, ktorá sa využíva len zriedka. Deti sa mohli povoziť na javiskovej točni. Vidieť možnosti nasvecovania, ozvučenia a možností samotného javiska. Nasledoval presun cez útroby divadla okolo šatní hercov, maskérní, skladov kostýmov až k samotnej streche divadelného štúdia. Tu si bolo možné zblízka prezrieť množstvo reflektorov a závesných systémov, ktoré sa v štúdiu používajú. Prehliadka končila v priestoroch skladov kulís. Tiež si mohli návštevníci pozrieť aj samotný spodok javiska s jeho zložitým elektrickým systémom nastavovania do rôznych výšok a uhlov.

O pohostenie všetkých sa postarali samotný herci, ktorí si v kaviarni divadla pripravili pohostenie. Nechýbala ani módna prehliadka hercov v kostýmoch.

Fotogaléria


Zdroj: Nitralive.sk