Organizátori si pripravili pre verejnosť počas štyroch dní účasť dvadsiatich automobiliek a predstavilo kopec noviniek z automobilového priemyslu

Názory na nitriansky autosalón – pre tento rok autoshow sa rôznia. Organizátori si pripravili pre verejnosť počas štyroch dní účasť dvadsiatich automobiliek a predstavilo kopec noviniek z automobilového priemyslu.

„Nie je to čo bývalo, prešiel som všetko za hodinu.“
„Tejto trápnej zlátanine hovoria autosalón? Tu by som si ani auto nevybral.“
„Mali by to zavrieť, škoda vyhodených peňazí za vstupné.“
„Tento rok nemali vôbec pekné hostesky.“
Tieto názory striedali našťastie aj pozitívne reakcie.
„Nám sa tu páčilo, konečne si prišli na svoje aj ľudia, ktorým nablískané nové autá automobiliek nič nehovoria.“
„Bolo tu veľa iných zaujímavých akcií ako samotné vystavovanie, bol to príjemný deň.“
„Nám sa najviac páčil Tuning.“ Vyjadril sa mladý párik, z okolia Nitry.

Uznávam, nie je to to, čo bývalo. Ale zároveň bránim organizátorov – každý si určite prišiel na svoje a v tej kope atraktívnych tém sa nedalo nevybrať niečo, čo by človeka, či už dospelého, dieťa, ale aj žienku nezaujalo. Auto a žena - poradenstvo pre ženy, Miss Truck Show, Bodypainting, RC modely, The Stunt Riders, a mnoho mnoho ďalšieho, napr. Prehliadka Ozbrojených síl SR, bungee jumping, detské dopravné ihrisko.

Víkend bol venovaný upraveným autám, tuningu, ukončeniu tuningovej sezóny – koho tento koníček zaujíma, bolo sa naozaj na čo pozerať, účasť bola naozaj početná a so sezónou sa boli rozlúčiť tuneri z celého Slovenska, ktorí zabojovali aj o titul najkrajšie upraveného auta.

Hneď vedľa ste možno až tak veľa nevideli, ale určite počuli, keďže na tomto ročníku sa konalo európske finále v súťaži EASCA – SQL – je audio súťaž, kde jednotliví účastníci súťažia proti sebe s cieľom určiť, ktoré autentické audio v aute hrá najlepšie – najkvalitnejšie /SGL-sound quality level/. Naopak EASCA DBL je súťaž, kde jednoducho najhlučnejší vyhráva. Keďže sa jednalo o súťažiacich z celej Európy, v hale N bolo naozaj hlučno. Novinkou bola predajná výstava a burza motocyklov a štvorkoliek a atraktívna prehliadka truckov, spolu so súťažov o najkrajší track.

Pre nadšencov futbalu bol určite zaujímavý najluxusnejší autobus, ktorý bol robený pre futbalový klub Barcelona, ktorý vozil hráčov v sezóne 2008-2010.

A tak sa pýtame, naozaj bolo toho tak málo? Zrejme záleží na tom, za čím človek na autosalón ide. Či fotiť sa s hosteskami, robiť spoločnosť manželovi alebo priateľovi, prípadne si tam nejakého priateľa nájsť /:)/ stráviť inak nudný deň, alebo skutočne so záujmom o autá, novinky, motorky, tuning, alebo čokoľvek vyššie spomenuté. Aj keď, aj cigánska a turecký med boli super...


Zdroj: foto Zuzana Havlíková