Album, ktorý nikdy nevyšiel

Skladba vznikla ešte na začiatku roku 2015. Pôvodne sa malo jednať o skladbu na Zmyslov (hudobný producent) producentský album. Z pôvodnej myšlienky nakoniec Zmysel upustil zrejme z dôvodu, že nebolo dosť materiálu, nie však jeho chybou. Bola by škoda nechať skladbu stá ť len tak, tak sme sa ju rozhodli zaradiť na pripravovaný album.

Znásilnenie?

Nemohli sme sa už pozerať na to, čo je dnes v popredí, čo sa týka repu. Dosť nás iritujú interpreti, ktorý sa prezentujú ako nadpriemerne umelecké duše a tvária sa pri tom ako znásilnené barančatá. Samotný spôsob prezentácie by nebol taký problém, problémom je to, že sa jedna o podpriemerné herecké výkony a všetci vieme, že pravda je niekde inde. Nepoznám ich životné príbehy, ale domnievame sa, že vo vä čšine prípadov nestihol ani žiadny príbeh vzniknúť. Táto nová generácia reperov naznačuje, že boj s narkomafiou ma veľmi nepriaznivý vývoj a že poväčšine všetci fetujú. Týmto vyzývame všetkých u ktorých možno niekde na pozadí funguje zdravý rozum: nerob to! Zober všetky zásoby vyj3b to do hajzla! Keď nie kvôli sebe, tak aspo ň kvôli rodi čom. Zároveň pozdravujeme všetkých ktorý vyrastajú v tomto bordeli a nenechali sa zlákať a furt si idú pravdivé veci. Máte náš obdiv. Vydržte, album sa bliži...

Posledný výstrel zo štúdia Huudbinel

Táto vec má pre nás špeciálny význam, pretože je to naša posledná skladba nahratá v štúdiu Huudbinel, kde sa sústredila všetka sila vydavateľstva Obraz nás. Štúdio dnes neexistuje. Rozišli sa aj naše cesty s labelom. Určite však neľutujeme čas, ktorý sme tvorili s ostatnými interpretmi ako jeden celok. Mali sme však pocit, že ku koncu sme tvorili celok iba oficiálne a to nám nedávalo zmysel. Keďže nebola žiadna perspektíva, že by sa to malo zmeniť a náš hlas, ktorý na to upozorňoval bol odignorovaný, nemali sme inú možnosť ako poďakovať za všetko a ísť svojou cestou. S väčšinou chalanov sme zostali v kontakte a určite budú spoločné projekty. Týmto všetkých pozdravujeme a želáme nech sa im darí a ktovie, možno sa naše cesty ešte niekedy skrížia.

Vedeli sme, že chceme aj vizuál

V tom čase sme už boli v kontakte s Luca Bush - videoproduction. Pôvodná idea videa bola dosť odlišná od toho k čomu sme nakoniec dospeli. Nemyslíme si však, že je to na škodu, ale určite by sme sa chceli vrátiť ešte k pôvodnému konceptu v budúcnosti. Láka nás myšlienka, „sterilného“ prostredia kontrolovaných svetiel...

Predpokladám, že Luca Bush bude opať pri tom, ale nechceme predbiehať. Tento vizuál bol jednoznačne najnáročnejší v porovnaní s tým s čím sme sa doteraz stretli. Mali sme taký malý realizačný tím tvorený 6 timi ľuďmi, čo doteraz u nás nebolo zvykom. Klip sa riešil niekoľko mesiacov cez rekvizity, prostredie, účinkujúcich, techniku až po atmosféru, jednotlivé scény a color grading. Týmto by sme chceli vyhlásiť zbierku Jurovi na nový monitor. Samotné natáčanie hodnotíme veľmi pozitívne. Väčšina klipu sa nato čila za jednu noc. Až na pár detailov išlo všetko ako malo. Malo to nezabudnuteľnú atmosféru, ktorú nám (rozumej Enkláva a Luca Bush) pomohli vytvoriť účinkujúci, ktorých bolo zatiaľ asi najviac, čo sa našich klipov tyká, čo prispelo na jednej strane k náročnosti na realizáciu avšak k zaujímavejšiemu výsledku na strane druhej. Týmto všetkých pozdravujeme, ďakujeme že do toho išli s nami a určite dáme ešte nejakú párty, minimálne na koncertoch, jedine žeby ne.

Nový začiatok

Po pritom všetkom sme makali na ďalšom vývoji Enklávy. V pomerne krátkom čase sme postavili nové štúdio. Aktuálne intenzívne pracujeme na novom albume, ktorý veríme, že bude opäť lepší ako predošlí album. Dnes nevieme prezradiť koľko bude obsahovať skladieb, aký interpreti a producenti sa na ňom objavia, ani kedy album vyjde, ale tí čo nás sledujú dlhší čas, tak vedia, že uprednostňujeme činy miesto sľubov. Sme síce pracujúci ľudia, máme rodiny a všedné starosti každodenného života, ale to čo vieme povedať je, že do albumu dáme toľko energie, koľko sa do neho zmestí a koľko sme doň schopný dať. Ďakujeme všetkým, ktorí túto cestu idú s nami.

Enkláva - Vtedy a čil (prod. Zmysel) Enkláva - Vtedy a čil (prod. Zmysel) Enkláva - Vtedy a čil (prod. Zmysel) Enkláva - Vtedy a čil (prod. Zmysel)


Video




Zdroj: Enkláva