NITRA 17. októbra (SITA) – Nitru čakajú v najbližšom čase viaceré rekonštrukcie ciest a s tým súvisiace dopravné obmedzenia. Dnes sa začína rekonštrukcia Hviezdoslavovej ulice, ktorá tvorí hlavný ťah sídliskom Klokočina. Vodiči sa musia pripraviť na čiastočné uzávierky, rýchlosť bude znížená na 30 kilometrov za hodinu. „Po vlaňajšom zbrúsení sa urobí nový povrch v celom profile,“ informoval primátor Jozef Dvonč. Súvislá oprava cesty v úseku od Pražskej po križovatku s Kmeťovou vrátane potrvá do 30. októbra. Realizuje ju spoločnosť Granvia, ktorá stavia rýchlostnú cestu R1.

Zoznam ulíc, ktoré čaká rekonštrukcia

Rekonštrukcia Cabajskej ulice

V súčasnosti sa dokončuje rekonštrukcia Cabajskej ulice, pracuje sa aj na oprave Priemyselnej a Dlhej ulice. Na jar 2012 plánuje mesto z vlastných peňazí zrekonštruovať Štúrovu ulicu v centre mesta. „Štúrovu ulicu považujem za totálnu prioritu a budem sa snažiť, aby sa dostala do rozpočtu pre rok 2012 a realizovala sa hneď, ako to len bude možné,“ povedal Dvonč. So súvislou opravou sa počíta od okružnej križovatky pri Galérii Tesco až po hlavnú križovatku pri tržnici. Rozsiahlu rekonštrukciu Univerzitného mosta plánuje na jar z eurofondov Slovenská správa ciest. Úplná uzávierka mosta potrvá dva až tri týždne. Most leží na rovnakej trase ako Štúrova ulica, primátor sa však dopravného chaosu neobáva. „Štúrovu určite spravíme skôr ako pôjde most, dá sa spraviť aj za týždeň,“ povedal.

Rekonštrukciou už prešla Cabajská ulica

Popis

Slovenská správa ciest plánuje na budúci rok kompletnú rekonštrukciu Novozámockej ulice, v pláne má podľa Dvonča aj budovanie cesty Veľký Kýr – križovatky Cabajská. „Naša úloha je teraz jedna - aby to, čo sa dotýka Nitry, nevyletelo z rozpočtu, aby sa neškrtalo v investíciách aj verejných prácach, pretože aj to sa môže stať, akonáhle sa začne v štáte šetriť,“ hovorí Dvonč. Mesto okrem toho čakajú úpravy ciest po výstavbe kanalizácie, ktorá sa v súčasnosti robí naraz vo viacerých mestských častiach.

Zhrnutie ciest, ktoré sa budú opravovať

  • Hviezdoslavova ulica od Pražskej po Kmeťovu: 17.10. - 30.10.2011
  • Štúrova ulica od Galérie Tesco po tržnicu
  • Novozámocká ulica
  • Univerzitný most
  • cesta III/51311 - metská časť Nitra - Kynek: 24.10 - 6.11.2011
  • cesta III/05136 - mestská časť Nitra - Lukov dvor: 22.10. - 6.11.2011
  • križovatka ciest I/64 - MK Priemyselná - 10.10. - 10.11.2011
  • Prebieha oprava ulíc Priemyselná, Dlhá, Cabajská
Zdroj: (SITA, mp;mt), 201110170224, foto Nitralive.sk