Minulý rok sme Vás informovali o rekonštrukcii plochy/námestia medzi hlavnou poštou a Mestským kúpeľom v Nitre. Tiež sme poukázali na nový vzhľad, ktorý nezapadá do centra Nitry a to v článku Nové námestie na Kúpeľnej ulici vzhľadom nezapadá do centra Nitry.

Mesto za rekonštrukciu námestia zaplatilo 185-tisíc eur s DPH, z tejto sumy išla prevažná časť na werejné WC, ktoré stáli vyše 110-tisíc eur bez DPH. Námestie je sprevádzkované už od jesene, toalety však fungujú len od 24. júna 2014. Rekonštrukciu vykonala firma Eurovia SK, toalety dodala firma Dako Brno.

Tak ako pri všetkých rekonštrukciách v Nitre je výsledný efekt zarážajúci - verejné WC v cene rodinného domu, nevkusná dlažba a osvetlenie, ktoré nezapadá do centra starobylej Nitry, krivá časť parkoviska. Takto Mesto Nitra hospodári s verejnými financiami.


Parkovisko je krivé a po daždi zaplavené vodou

Starý rinok - námestie pri pošte Nitra


Z dlažby už vyrastá tráva...

Starý rinok - námestie pri pošte Nitra


Dlažba na námestí verzus dlažba pár metrov ďalej na Kúpeľnej ulici

koláž


Osvetlenie, ktoré je vzhľadom úplne odlišné od existujúceho osvetlenia v Nitre

K čomu sa hodí tento štýl vie asi len autor projektu, historický vzhľad to však nie je. Je to veľká škoda, že sa k rekonštrukciám a novej výstavbe v Nitre nepristupuje s citom a namiesto jednoliateho vzhľadu tu máme divokú zmes farieb, štýlov, materiálov.

koláž

Nové verejné WC

Toalety sa nachádzajú za hlavnou poštou smerom k Mestskému kúpeľu. K dispozícii sú tri kabínky s automatickým splachovaním. Maximálna doba pobytu je stanovená na 15 minút, pre telesne postihnutých 30 minút, poplatok za použitie činí sumu 0,20 €. Otvorené denne od 7:00 do 22:00 hod.

"Starý rínok" - takto znie nový oficiálny názov priestoru medzi hlavnou poštou a kúpeľom

Mestskí poslanci schválili nový názov pre priestor za poštou - odteraz nesie názov Starý rínok.



Pôvodný stav

27. august 2013

7. september 2013

9. september 2013

28. september 2013



Video zhora



Lokalizácia na mape




Zdroj: Nitralive.sk