Aktualizované 10. apríla 2010, Rubrika Čierna skrinka: Na cyklotrase popri rieke Nitra mizne dlažba. Robotníci jej opravu odflákli


Týždeň po našom e-maily, ktorý sme poslali na mestský úrad a upozornili na chýbajúcu dlažbu na cyklotrase prišlo k náprave. Bohužiaľ sme pri našej dnešnej návšteve cyklotrasy našli po robotníkoch zvyšné dlažovné kocky, krivo zalepené diery a kopu štrku. Aj napriek chladnejšiemu počasiu sme videli niekoľko korčuliarov, ktorí museli prechádzať po okraji cyklotrasy práve vďaka štrku. Opäť sa raz potvrdila naša typická slovenská vlastnosť- všetko odfláknuť. Zostáva nám už len si povzdychnúť- prečo to nikto neskontroloval po robotníkoch?!

Fotografie dopĺňame do článku a posielame aj na mestský úrad.


Mesto muselo po minulé roky už viac krát dopĺňať dlažobné kocky. Koncom toho minulého niekto ukradol, alebo odhodil do rieky dlažbu na niekoľkých úsekoch naraz. Napočítali sme 5 takýchto miest v častiach od lávky smerom na Mostnú ulicu. Kto a prečo to robí? Nitrania dostali konečne priestor na športové vyžitie a niekto to takto ničí. Cyklotrasa oživila nábrežie rieky Nitra a vytiahlia do ulíč korčuliarov, cyklistov a ľudí na prechádzky.

Pomohol by hádam len kamerový systém alebo zvýšený počet hliadok. Pokiaľ sa ale neuvedomia ľudia, tak je to skôr boj s veternými mlynmi.

Chceli by sme ešte upozorniť na opačný problém- spolu s cyklotrasou pribudlo aj akési mini námestie pri lávke, dnes je dlažba zarastená burinou, nikto sa o to nestará. Chodník ako na väčšine miestach v Nitre nie je vybudovaný logicky najkratšou cestou, ale dokola. Ľudia si vyšlapali cestičku cez trávnik, ktorá pokračuje cez námestíčko a prechod pre chodcov. O bočných chodníkov pripájajúcich sa na cyklotrasu sa ani nebudeme zmieňovať. V Nitre sa nikdy nič nedotiahne do konca taká je realita...

Fotogaléria