Úsek, ktorý mal veľkosť asi 1x1 meter vážne ohrozoval cyklistov a korčuliarov. Najprv sa uvoľnilo pár kociek a potom postupne vznikla veľká diera. Je zázrak, že sa nikomu nič vážne nestalo kedže dieru bolo vidno len zblízka. Práce na tejto trase pritom ukončili je len minulý rok a už sa prejavuje odfláknutá práca.

Prvá cyklotrasa vznikla ešte pred pár rokmi ak sa to tak dá vôbec nazvať. Na existujúce chodníky sa namaľovala dostredu zelená čiara a tým bola trasa hotová. Na niektorých miestach čiara prechádzala cez rozbité úseky a nerovnosti. Takouto odfláknutou prácou sa chválilo pár ľudí namiesto toho, aby spravili niečo poriadne pre Nitru. Minulý rok sa našťastie zrealizovala rekonštrukcia cyklotrasy v úseku od mosta pri Univerzitách až po most na Mostnej ulici. V budúcnosti sa predĺží až pod Kalváriu. Projekt je už hotový, v súčasnosti sa hľadajú financie na jeho výstavbu.

Cyklotrasa sa stala veľmi obľúbenou hlavne pre korčuliarov a cyklistov. Verím, že jej výstavba bude v blízkej budúcnosti rýchlo pokračovať. Ukázalo sa, že to neni stratená investícia.

 

mike