V piatok 22. marca na Mestský úrad v Nitre nastúpil na pozíciu hovorcu dlhoročný redaktor Nitrianskych novín Tomáš Holúbek. Holúbek postupne preberie všetku agendu od Henricha Vargu (Poradca a odborný konzultant pre komunikáciu) Kontakt na hovorcu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Nový hovorca mesta Nitra v skratke

Tomáš Holúbek je rodákom z Nitry. Absolvoval gymnázium na Párovskej ulici a v roku 2005 úspešne ukončil štúdium žurnalistiky a anglického jazyka na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. 14 rokov pôsobil vo vydavateľstve Petit Press ako redaktor, šéfredaktor a editor regionálnych týždenníkov MY. "Boli to práve jeho skúsenosti s regionálnou žurnalistikou a vynikajúci prehľad o dianí v meste Nitra a na Mestskom úrade, ktoré rozhodli o jeho angažovaní do tejto dôležitej funkcie," informuje Henrich Varga.

Výberové konanie na pozíciu hovorcu prebiehalo v dvoch kolách 5. a 11. marca 2019. Do prvého kola sa prihlásilo takmer sedemdesiat uchádzačov, z čoho bolo na pohovor pozvaných jedenásť adeptov. V druhom kole, ktoré pozostávalo okrem ústneho pohovoru aj z praktickej skúšky, sa stretli traja kandidáti. Dlhoročné pôsobenie na domácej pôde v Nitre rozhodlo práve v prospech Tomáša Holúbeka.



Zdroj: Mesto Nitra